Bovenwoning met Engelse sfeer in Amsterdam-Zuid

Lasut & Braun

Het IJsselsteinse (Ut) interieurarchitectenbureau Lasut & Braun is in 2017 opgericht door de elkaar perfect aanvullende Feikje Lasut en Anne Braun. Sindsdien ontwerpen ze interieurs voor zakelijke en particuliere klanten, werken ze regelmatig turn-key en maken ze trendprognoses voor andere bedrijven. Ook geven ze leiding aan interieurarchitecten en ontwerpers die via hun retail-concept ‘ Female Interior Creators’ bij winkels worden gedetacheerd. Ze ontzorgen hun klant zoveel mogelijk en gaan op zoek naar een verhaal, waardoor ieder interieur persoonlijk is. Anne: “Mensen komen bij ons voor een maatpak: we maken een conceptuele vertaling van het verhaal van de klant, wat kan resulteren in diverse stijlen, van modern tot klassiek.” Voor deze Amsterdamse bovenwoning verzorgden ze het interieur- en lichtplan, al het high-end meubelmaatwerk en de complete nieuwe indeling van het drie verdiepingen tellende pand, inclusief het betrekken van een bestaand balkon bij de woning en het creëren van een dakterras. Feikje: “Alles werd gestript. We konden op een gegeven moment vanaf de eerste etage helemaal naar boven kijken, zo grondig is de renovatie uiteindelijk aangepakt.”

Bovenwoning, Lasut & Braun, the art of living

Strakke belijning

De eerste etage van de bovenwoning is voorzien van een schitterende Versailles-eikenhoutenvloer, die de traditionele, rijke sfeer van de inrichting benadrukt. Op deze verdieping is behalve de woonkamer en kantoor, de keuken gesitueerd. Anne: “Er was een kleine keuken aan de achterzijde van de woning, terwijl je aan de voorzijde juist de mooiste lichtinval hebt. De locatie klopte echt niet en paste wat benodigde keukenruimte ook niet, daarom hebben we de keuken naar voren gehaald.” Die grote woonkeuken biedt alle ruimte voor het gezin met twee kinderen en gasten. De keuken is voorzien van een strakke belijning in de kasten en heeft klassieke 3D-wandpanelen die symmetrisch zijn aangebracht, net als in de rest van de woning. De witgeschilderde houten keuken van een Engelse leverancier, heeft een prachtig marmeren werkblad. Dit is ook voor de eettafel is gebruikt, voor de servieskasten en voor de dorpels en vensterbanken in de woning.

Het woongedeelte op de eerste verdieping heeft net als de hele woning een rustige basis: alle muren zijn kalkwit en voorzien van champagnekleurig schakelmateriaal. Onder het grote tv-scherm hangt een lang maatwerkmeubel, dat naar ontwerp van Lasut & Braun precies uitlijnt met de strak uitgevoerde wandpanelen die de woning van extra allure voorzien. Die allure komt ook voort uit de magnifieke klassieke plafondlijsten. Boven de in ere herstelde open haard hangt een van de spiegels die de woning rijk is. “Hoewel de woning best al breed is met ruim zes meter, is door het gebruik van meerdere spiegels, die breedte meer in balans gebracht met de aanzienlijk diepte van de woning”, vertelt Anne. Grenzend aan de woonkamer en op de oude locatie van de keuken is nu de werkkamer van de heer des huizes gesitueerd. Deze is uitgevoerd met opvallend blauwe muren en behang met een Miami print. Hetzelfde behang is weer terug te vinden in het gastenverblijf op de derde etage, maar dan in een andere kleur variant. Speciale aandacht mag er zijn voor het toilet op deze etage, Lasut & Braun voerden het toilet uit met onder andere een kleurrijk behang met dierenprint, blauwe visschubtegels en messing accessoires. Voor videos van deze ruimtes verwijzen wij u door naar onze sociale media en die van Lasut & Braun.


Bovenverdieping

Bovenwoning, Lasut & Braun, the art of living

Masterbathroom en badkamer

Het verblijf van de eigenaren op de tweede verdieping bevindt zich op dezelfde etage als de slaapkamers en badkamer van hun twee kinderen. De masterbedroom is van alle gemakken voorzien en heeft een zee van ruimte om het bed dat is uitgevoerd met een luxe velours hoofdbord. Ook deze ruimte is perfect afgewerkt met wandpanelen en plafondlijsten. Op deze verdieping ligt een visgraatvloer in dezelfde houtlook als de eerste verdieping. Via een semi- transparante dubbele deur kom je in de prachtige walk-in-closet, waar een walhalla is aan ruimte voor kleding en veel schoenen. De zeer luxe uitgevoerde badkamer heeft een groen met messing gecombineerd kleurenpallet. De groene onyx-tegels zijn van een indrukwekkend formaat van drie bij anderhalve meter. Binnen de riante indeling staat de ruime kaptafel tegenover het meubel met dubbele wastafel. Ook de badkamer van de kinderen heeft eenzelfde uitstraling: deze is met een witte onyx-tegel uitgevoerd en accessoires van chroom. De levering van de tegels was een spektakel op zich, de hele straat moest afgezet worden en de tegels zijn stuk voor stuk met een hijskraan op het dakterras gehesen om verwerkt te kunnen worden door het geniale team van Iworks estate, het resultaat mag er zijn.


Gastenverblijf

Bovenwoning, Lasut & Braun, the art of living

Alle leveranciers van het gastenverblijf

Moods serie Onice giada

Moods-concepts

Gastenverblijf 

De gasten van het gezin komen werkelijk niets tekort op de derde etage die oogt als een hotel en bestaat uit een logeerkamer, luxe gastenbadkamer en loungeruimte met keuken en open haard. Deze badkamer heeft de kleur roze als thema: de onyxtegels zijn dan ook in deze zachte kleur uitgevoerd, gecombineerd met stoere zwarte accessoires. De styling in de logeerkamer doet Engels aan en sluit zo naadloos aan bij de sfeer op de andere etages. Anne en Feikje zijn blij dat de bewoners zich zo thuis voelen in hun woning. Gasten van het gezin zullen zich op hun beurt zeer welkom voelen in de luxe en warme sfeer. Lasut & Brauns missie om voor deze opdrachtgevers een thuis te maken dat zit als een maatpak, blijkt geslaagd!

Editor: Celine Jacobs

Datum: 19-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Raphaël Drent