Buitenkeukens van Braaimaster, Braaimaster, Cortenstaal

  • Hoofdkantoor Braaimaster
    Herenweg 47-s
    1861 PB Bergen
  • Contact gegevens:
    Tel.: +31 (0)6 46 94 55 15

Buitenkeukens van Braaimaster | Braaimaster

Genieten van gezellig vuur en lekker eten. Braaimaster ontwerpt en produceert hoogwaardige stalen buitenkeukens. Deze zijn geïnspireerd op de manier van buiten koken zoals men in Zuid-Afrika al generaties lang doet: koken met een open vuur. Geniet met uw gasten in de tuin of het buitenverblijf van een gezellig vuur en lekker eten.

Dubbelwandig

De buitenkeukens van Braaimaster zijn volledig dubbelwandig en daardoor robuust en veilig. De Braaimaster is volledig dubbelwandig. Dit voorkomt dat de buitenzijde te heet wordt. Hierdoor kan de Braaimaster veilig worden ingebouwd onder uw afdak. Daarnaast is de constructie hierdoor veel robuuster en blijft de laklaag langer intact.

Buitenkeukens van Braaimaster, Braaimaster, Cortenstaal

Verschillende uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Braaimaster verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een vrijstaand model of een inbouwmodel. Beide modellen kunnen zowel in de openlucht geplaatst worden als onder uw veranda of overkapping. De buitenkeukens hebben een groot kookoppervlak en zijn geschikt voor direct en indirect grillen. Ook zit er een ovenfunctie op en kun je het gebruiken als openhaard. Pizza’s bakken, stoofpot maken en groentes bereiden, het kan allemaal! De keukens zijn uit te breiden met plancha, wok en rotisserie.

Buitenkeukens van Braaimaster, Braaimaster, Cortenstaal

Houtskool en hout

De Braaimaster kan gebruikt worden met houtskool en hout. Over het algemeen geldt, des te harder het hout des te beter. Houtsoorten als eiken of essen zijn geschikt, maar het beste resultaat geven de Afrikaanse houtsoorten; Sekelbos en Kameeldoring.

Aansteken

Er zijn diverse manieren om de Braaimaster aan te steken en ieder heeft zijn eigen voorkeur. Een makkelijke methode is om aanmaakblokjes op een stukje hout te plaatsen onder de kolenmaker en deze vervolgens aan te steken. Het helpt ook om de kolenmaker bij het startende vuur te vullen met wat dunnere blokjes zodat het makkelijk vlam kan vatten.

Buitenkeukens van Braaimaster, Braaimaster, Cortenstaal

Cortenstaal

Op de buitenkeukens van Braaimaster zit een zwarte, hittebestendige lak. De uitvoering is in 100% Cortenstaal. Dit wordt ook wel weervast-staal genoemd en is geheel onderhoudsvrij. Een oxide laag vormt zich zodanig dat het onderliggende materiaal beschermd wordt. Cortenstaal geeft een zeer natuurlijke uitstraling aan buitenproducten.

 

Tekst: Juultje Peels

___

Meer projecten zien van Braaimaster?