Bronzen beelden, Rugare Arts, kunst

  • Rugare Arts
    Gestelstraat 3
    5268 KC Helvoirt

Bronzen beelden | Rugare Arts

Ingegeven door de bewondering voor zijn vaders beeldhouwende vermogen, laat kunstenaar Robin Kutinyu uit Zuid-Afrika vandaag de dag brons en steen opleven in levensechte figuren. Geraakt door beweging en anatomie geeft hij de ruwe geest van de natuur weer. Het resultaat zijn bronzen beelden van dieren of personen die tot in detail en alle emoties zijn nagebootst, of ruwe weergaves waarbij de verbeelding het plaatje compleet maakt. Dit alles gemaakt in The Waterfront te Kaapstad, leverbaar over de hele wereld. Een onmisbaar item in het Nederlandse natuurschoon.

Bronzen beelden, Rugare Arts, kunst

Reizen

Reizen zit Natasja van Leeuwen, eigenaresse van Rugare Arts, in het bloed. Tijdens hun verblijf in een knus designhotel in Kaapstad stuit ze per toeval op een levensgroot, bronzen beeld van een paard. “Ik was meteen zó onder de indruk dat mijn man en ik via het hotel contact zochten met Robin. We brachten een bezoek aan zijn atelier, gevestigd in een grote loods in de vissershaven van Kaapstad.” Volledig onder de indruk besluit Natasja zijn kunst in de Benelux uit te dragen onder de noemer Rugare Arts. De collectie van Robin is zodoende in Helvoirt te bewonderen.

Ontbrekende delen

De bronzen beelden van Rugare Arts brengen beweging in uw buitenleven. Volgens Natasja kenmerken een deel van Robins beelden zich door de ontbrekende delen van het natuurlijke geheel. “De kunst zit in het weglaten”, vervolgt ze. Geïnspireerd door zijn leven en de natuur van Afrika, maakt Robin onder andere bronzen beelden van luipaarden en ander wild. “Door bewust delen weg te laten, zorgt Robin voor stroming in zijn bronzen gietwerk. De verbeelding vult de rest aan.”

Bronzen beelden, Rugare Arts, kunst

Steenlook

Aan de hand van zijn keuze voor platina geeft Robin een bepaalde sfeer aan zijn bronzen beelden, geschikt voor het buitenleven. “Hij maakte een bronzen masker met zilverachtige patina, resulterend in een steenlook. Maar klanten willen soms een beeld op een bestaande steen uit de tuin gemodelleerd krijgen”, vertelt Natasja. “Hij laat deze steen overbrengen naar zijn loods, waar hij zorgt voor een naadloze aansluiting.” Door deze exclusieve wijze vervult hij de wensen van veel privéverzamelaars over de hele wereld.

Tekst: Marjolein Belzer
Fotografie: Rugare Arts

___

Meer projecten zien van Rugare Arts?