meubelbeslag, dauby, brons

  • Dauby
  • Uilenbaan 86
  • B-2160 Wommelgem | Antwerpen

Bronzen tijdperk voor meubelbeslag | Dauby 

Enkele jaren geleden zetten minimalistische interieurs de toon met strakke vormen en sobere kleuren. Warm, opvallend meubelbeslag als brons kwam slechts zelden aan bod. Deze trend is intussen volledig gekeerd en zo duikt deur- en meubelbeslag uit brons weer in verschillende woningen op. Dit maakt dat zelfs de meest strakke interieurs vandaag de dag opnieuw warmte uitstralen. Er bestaan verschillende soorten brons, met verschillende soorten kleureffecten en texturen. Er is dus altijd wel een brons dat perfect bij jouw interieur past. Welkom in het nieuwe bronzen tijdperk!

Warmte en gezelligheid

In 2020 gaan we voor onze interieurs resoluut voor uitstraling, warmte en gezelligheid. We hebben immers zo’n druk leven dat we thuis graag onze batterij opladen in een warme en gezellige omgeving. Gelukkig kan je zeer eenvoudig deze warmte en gezelligheid integreren in je interieur. Met deur- of meubelbeslag uit brons creëer je namelijk al meteen een warme sfeer met klasse. Daarnaast kiezen we ook opnieuw voor authenticiteit en grijpen we terug naar echte, natuurlijke materialen en ambachtelijke tradities. Bij Dauby hebben ze verschillende soorten brons die aan deze criteria voldoen. Zo heb je onder meer het Ruw Brons & Ruw Brons Gepolijst uit de Pure-collectie of het Natuur Brons uit de Giara- of de Fama-collectie, die je een waaier aan mogelijkheden geeft voor verschillende uitvoeringen en looks.

Art Deco en Art Nouveau

Het gebruik van elementen met klasse in interieurs dateert al vanuit de Art Deco en Art Nouveau periode. Tijdens deze periode werden statige huizen rijkelijk versierd met onder andere op maat gegoten ambachtelijk deurbeslag in brons. Dit massieve, volle bronzen deurbeslag straalde prestige uit en was een van dé eyecatchers uit deze periode. De Fama-collectie van Dauby vindt dan ook zijn oorsprong in deze Art Deco-stijl. De afwerking Natuur Brons symboliseert perfect de chique uitstraling en luxueuze feel van de jaren ’20. Ook de Pure- en de Pure Plus-collectie met de uitvoeringen in Ruw Brons & Ruw Brons Gepolijst zorgen voor dit glamoureuze, maar warme gevoel in je interieur. Wil je dus het nieuwe bronzen tijdperk middels meubelbeslag ook in jouw woning verwelkomen? Dan zijn deze collecties the way to go!

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Dauby

___

badkamer in betonlook, Dauby, deurbeslag, zwart, strak, badkamer, beton, exclusief

___

Meer projecten bekijken van Dauby?