HYNGRLL, buiten koken, koken

  • Restaurant de Rozario
  • Markt 213
  • 5701 RJ Helmond

Buiten koken met chef-kok Jermain de Rozario | HNYGRLL

Chef-kok Jermain de Rozario is een samenwerking aangegaan met Mark Pijnenburg van HNYGRLL. In het teken van corona is buiten koken een echte hit geworden. Van de barbecue van HNYGRLL werd Chef-kok Jermain de Rozario meteen enthousiast. Het concept van ontmoeten, samen creëren, het leven vieren en genieten, vindt Jermain de Rozario erg mooi. Op de HNYGRLL kom alles samen.

De zoektocht

Chefkok Jermain de Rozario was niet meteen van jongs af aan al druk bezig met koken. Hij was lang zoekende in wat hij nou echt wilde. Hij wist dat hij iets met zijn handen wilde doen. Lang bracht hem dat bij de kappersopleiding. Maar snel realiseerde hij zicht dat zijn passie daar niet lag. Na wat rondzwerven kreeg Jermain de Rozario een baan in de keuken bij ‘t Parlement in Helmond. Hier ontdekte hij het echte koken en raakte hij meteen verliefd op het vak.  

HYNGRLL, buiten koken, koken

Koken als topsport

Via via belande Jermain uiteindelijk bij tweesterrenzaak de Lindehof. Hier werd zijn talent ontdekt door chef-kok Soenil Bahadoer en zonder diploma’s schopte Jermain het tot chef de partieJermain heeft onder de vleugels van Soenil Bahadoer gezeten en veel geleerd. Hij ontdekte toen al snel dat koken op sterrenniveau topsport is. Toen Jermain de kans kreeg om chef-kok te worden van ‘t Parlement, merkte hij dat hij zoekende was naar zijn identiteit.  

HYNGRLL, buiten koken, koken

Sterrenrestaurant De Rozario

Ambities om voor zichzelf te beginnen had Jermain lange tijd niet. Hij voelde zich wel instinctief; hij wilde zijn eigen filosofie ontwikkelen, ontdekken wie hij als chef-kok was. Uiteindelijk heeft een kennis van Jermain hem gestimuleerd om zijn eigen zaak te starten. Jermain is begonnen met De Rozario waar voorheen ‘t Parlement zat. Nu zitten ze op de Markt in Helmond, de plek in de stad. Tweeëneenhalf jaar nadat DRozario open is gegaan werd hij bekroond met een Michelinster.  

HYNGRLL, buiten koken, koken

HYNGRLL: samen creëren

Jermain kookt vanuit zijn gevoel, en neemt zijn gasten zo ieder keer mee op een nieuwe smaakbeleving. Lange tijd lag zijn focus op vooruitgang, maar toen corona zijn intrede deed, is Jermain die focus gaan verleggen naar verbinding en bezinning. Jermain wil zich gaan inzetten op maatschappelijk niveau, iets betekenen voor anderen. Dat bewustzijn vertaalt zich ook in zijn keuken, waarbij hij meer duurzaamheid nastreeft. Samen mooie dingen maken die echt iets betekenen, daar ligt zijn ambitie. Op die manier is Jermain in contact gekomen met HNYGRLL. Hij kende oprichter Mark Pijnenburg persoonlijk en toen Mark, Jermain vertelde over de barbecue die hij heeft ontwikkeld, was Jermain meteen enthousiast. Het concept van ontmoeten, samen creëren, het leven vieren en genieten, vindt Jermain erg mooi. In de barbecue zijn design, kwaliteit en duurzaamheid samen­gebracht in een bijzonder product. Momenteel zijn ze bezig met de aankleding van een tuin bij De Rozario, waarin de HNYGRLL een mooi plekje krijgt. De samenwerking sluit aan bij de transformatie die Jermain het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Hij durft te zeggen dat, ondanks de coronapandemie, dit zijn beste jaar ooit was. Het was een soort wake­upcall, waardoor zowel hijzelf, het restaurant en de keuken verder zijn gegroeid!” 

 

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: HNYGRLL

____