Buitengewoon veel daglicht dankzij glazen corridor

Schüco

Vlak bij een plas in beschermd Randstedelijk natuurgebied staat, in een doodlopende straat met voornamelijk landelijke woningen, een opvallende villa met een industriële uitstraling. Het ontwerp van de woning op het riante perceel is van de hand van DENOLDER-VLEUGELS, die het voor elkaar kreeg om een modern statement neer te zettend, passend in de landelijke omgeving en bij de wensen van de bewoners. Het riante daglicht is te danken aan de oneindige ramen, deuren en schuifdeuren van Schüco, een bedrijf dat enkel en alleen hoogwaardige en duurzame systeemoplossingen levert. Deze grote pion in dit prachtige spel heeft al veel projecten op zijn naam staan en heeft hier wederom fantastisch werk geleverd.

Maximaal volume

Architect Florentijn Vleugels vertelt over de villa: “De vraag was hoe we zo efficiënt mogelijk maximaal volume konden maken. We gebruikten daarvoor staalskelet, ingevuld met binnenwanden van houtskeletbouw.” Het ontwerp voor het exterieur was direct een schot in de roos voor zijn opdrachtgevers. “We hebben een hoofdvolume gemaakt in een basale vorm, met daarbij extra volume op de begane vloer door onder andere een glazen corridor voor daglicht. Deze leidt naar een aparte vertrekken, zodat je je kunt terugtrekken als je wilt. We hebben alles zo ontworpen dat de zichtlijnen zo optimaal mogelijk zijn”, licht Florentijn toe. Dat blijkt bijzonder goed gelukt: vanuit iedere hoek in de villa heb je een prachtig uitzicht en veel daglicht, mede dankzij de riante glazen wanden met donkere kozijnen van Schüco.

Meer over Schüco

Schüco Nederland BV in Vianen beschikt over een professionele serviceafdeling voor de particuliere woningbouw. Dit gaat van adviseren aan particulieren die een eigen woning bouwen tot het maken van een offerte. Adviseren is een van de belangrijkste punten waar Schüco zich op focust. Dit doet het bedrijf door middel van een presentatieruimte met vele samples. Ook beschikt Schüco over een Virtual Reality bril, waarmee er een kijkje genomen kan worden in de nog te bouwen woning. De producten van Schüco worden verzorgd met de beste zorg.  

Editor: Media team

Datum: 14-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Schüco