Buitenverblijf, vloer, buitenruimte, Barasso

Vloer buitenruimte | Barasso 

Bij een vloer buiten denk je misschien meteen aanterrastegels.Logisch, omdat de meeste terrassen hiermee gelegd worden. Daarom is de tegel ook een populaire keuze voor de vloer van een buitenverblijf. Maar wat veel mensen niet weten is dat er meer mogelijkheden zijn. We willen je graag meer vertellen over de populaire tegel, maar we willen je ook graag laten kennismaken met hout of beton als vloer voor je buitenruimte. 

Tegels

Om toch maar bij de tegels te beginnen: dit is  zeker een aanbeveling bij een open buitenverblijf  om een naadloze overgang naar het aansluitende terras te creëren.Zo vervaagt de grens tussen binnen en buiten letterlijk. Daarnaast zorgt het voor een rustige uitstraling, omdat de kleuren structuurhetzelfde zijn.  Optisch geeft een tegelvloer ook meer ruimte. 

Hout 

Voor een warme, huiselijke uitstraling is een houten afwerking van de vloer een aanrader.  Buitenparket van bamboe  is hier een mooi voorbeeld van. Bamboe is duurzaam materiaal met een warme, donkere kleur. Bovendien heeft het een luxe uitstraling door de unieke tekening in de planken. Bamboestengels hebben zogenaamde groeiknopen die te zien blijven in de planken, waardoor het een chique en exclusieve uitstraling krijgt.  Bamboeplanken zijn ook geschikt als terras in de tuin.  

Buitenverblijf, vloer, buitenruimte, Barasso

Beton 

Een mooie, robuuste uitstraling bereik je met beton.  Het misverstand is dat beton altijd een koele uitstraling heeft, want dat hoeft niet altijd  zo te zijn.  Een koele, grijze industriële  steenkleur kan  natuurlijk  juist heel goed  bij je smaak  passen  en een mooi contrast vormen met warmere kleuren in het interieur van je buitenruimte. Wil je meer aansluiting bij de warme kleuren van bijvoorbeeld wanden of meubelen, dan is de afwerking van een betonvloer in een warmere  tint ook mogelijk.  

Het voordeel van een betonvloer is dat het een strakke  en gladde  vloer is. Er zijn geen naden zichtbaar en dat zorgt ervoor dat de vloer meer opgaat in het geheel van het interieur.  

Tekst: Barasso
Fotografie: Barasso

____

Meer projecten bekijken van Barasso?


domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Barasso


Optimaal genieten in comfortabele luxe

__

Meer informatie over Barasso?