Van luxe flagstones tot stapstenen: hoe kies je de juiste buitentegels?

Tuintegels zijn de sfeermakers van je tuin en geven je tuin karakter. Zonder buitentegels natuurlijk geen terras, veranda of tuinhuis. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden: van keramische tuintegels tot stapstenen en flagstones. Wat zijn de eigenschappen en voordelen van de verschillende materialen, en hoe kies je de terrastegels die het beste aansluiten bij jouw tuinontwerp en lay-out? Laat je meevoeren in de wondere wereld van tuin inspiratie. Onderaan deze blog vind je veel inspirerende voorbeelden.

Welke onderwerpen komen aan bod in deze blog?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor het inrichten van je tuin met terrastegels.

 • Keramische tuintegels
 • Flagstones van natuursteen
 • Een pad van stapstenen
 • Tuintegels met unieke patronen en looks
 • Inspirerende voorbeelden

 

Nieuwsbrief – V1 [start mei 2024]

Geen titel

Tuinen, subblog, buitentegels, tuin inspiratie, tuin ideeen, Ceramicasa, The Art of Living

Keramische tuintegels als verlengstuk van je binnenruimte

Een duurzame oplossing: keramische tuintegels. Gemaakt van natuurlijke materialen en bestand tegen vlekken, krassen, slijtage en vervaging. Keramische tegels zijn ideaal als buitentegels en geschikt voor de elementen van verschillende weertypen. Zelfs na vriestemperaturen, hitte of stortregen behouden de tuintegels hun originele staat waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor de lange termijn. De terrastegels zijn beschikbaar in diverse kleuren, patronen en texturen en brengen daarmee een vleugje elegantie en persoonlijkheid in je tuinontwerp.

Alle voordelen van keramische tuintegels op een rijtje:

 • Lange levensduur: zoals hierboven benoemd is het een duurzame oplossing, zijn ze onderhoudsarm en bestand tegen krassen en slijtage.
 • Diversiteit: de tegels zijn beschikbaar in allerlei verschillende patronen en motieven.
 • Slipbestendig: de terrastegels zorgen niet alleen voor sfeer en een samenhangend geheel, maar zijn ook slipbestendig. Erg veilig dus.
 • Weersbestendig: bestand tegen alle verschillende weerstypen. De tegels zijn niet gevoelig voor vocht en barsten niet.
 • Onderhoudsvriendelijk: keramische tegels zijn bestand tegen vlekken en makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Benieuwd naar alle kleuren, patronen en waar je deze kunt verkrijgen? Ceramicasa levert unieke producten uit Italië en is betrokken van levering tot uitvoering.

Tuinen, subblog, buitentegels, tuin inspiratie, tuin ideeen, Oprey, The Art of Living

Flagstones van natuursteen

Een populair product wat vaak wordt gebruikt voor tuin bestrating in het tuinontwerp zijn flagstones. Dit zijn dunne, platte stenen die gemaakt zijn van natuursteen. Iedere steen heeft een unieke vorm en textuur, dat maakt deze stenen zo uniek. Door deze onregelmatige vormen wordt er een organische en rustieke uitstraling gecreëerd in je tuin. De stenen worden niet alleen gebruikt als terrastegels, maar kunnen ook verwerkt worden als tuinpad en de bestrating van een oprit. De stenen zijn net als keramische tuintegels slipbestendig. Ze bieden dus goede grip, zelfs als het hard heeft geregend. Ze zijn daarom ook een goede optie rondom buitenzwembaden. Deze buitentegels kunnen op verschillende manieren worden gelegd. Is het exterieur van je woning modern, mede als het tuinontwerp? Leg de flagstones dan in een strak patroon. Een landelijke of mediterrane uitstraling? Kies dan voor een willekeurige lay-out. Oprey staat voor kwaliteit in natuursteen en keramiek en heeft het meest uitgebreide assortiment natuursteen en keramiek van de Benelux.

Tuinen, subblog, buitentegels, tuin inspiratie, tuin ideeen, Ebema, The Art of Living

Nog meer tuin inspiratie? In het magazine over Outdoor Living tonen we je de prachtigste tuinen, ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en houden we je op de hoogte van allerlei innovatieve producten die niet in jouw droomtuin mogen ontbreken. De beste Nederlandse én Belgische tuin professionals aan het woord.

Een pad van stapstenen

Stapstenen zijn losse organische stenen die je tuin een dynamische uitstraling geven. Het is een mooi alternatief voor een tegelpad. Doordat de stapstenen zo flexibel zijn en een eigentijds karakter hebben kan het met bijna ieder tuinontwerp worden gecombineerd. Van traditioneel tot eigentijds en modern: stapstenen zijn beschikbaar in diverse soorten natuursteen. Denk hierbij aan graniet, basalt en kalksteen.

 • Graniet heeft vaak een grove textuur en is bestand tegen krassen en vlekken.
 • Basalt daarentegen heeft een fijne structuur en is goed bestand tegen slijtage en erosie.
 • Kalksteen heeft net als graniet een fijne, zachte structuur.

Een groot voordeel van stapstenen is dat je deze overal kunt plaatsen. Zorg er wel voor dat je deze buitentegels op voorhand meeneemt in het tuinontwerp zodat je precies weet waar ze worden geplaatst.

Tuintegels met unieke patronen en looks

Een tegel met houtlook of vintage patroon: buitentegels met een patroon of motief zien we steeds vaker terug in het tuinontwerp. Houtlook tegels zijn zoals de naam zegt tuintegels met de uitstraling van hout. Levensecht en bijna niet meer te onderscheiden van echte houten planken. Bovendien ervaar je alle voordelen van een tuintegel die bestand is tegen ieder soort weerstype. Het kan een mooie verbinder zijn wat betreft je binnen- en buitenruimte met terras. Keramische patroontegels zijn decoratief en geven een speelse, maar zeer luxe uitstraling. Ze vormen een mooi accent voor op het terras, een veranda of tuinhuis.

Kies voor een patroon en creëer het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin. Door je terras een mediterrane look te geven met terrastegels met patroon waan je je al snel in de meest prachtige vakantieoorden. Let op dat je de uitstraling van je terras niet té druk maakt. Kies je voor keramische tuintegels met patroon, combineer dat dan met een loungeset met neutrale kleuren. Ebema levert tegels van prefabbeton en maakt daarmee buitenruimtes gezelliger, slimmer, comfortabeler, veiliger, mooier, groener en sterker. Bovendien blijven ze scherp voor slimme en duurzame processen. Laat je inspireren.

Meer over buitentegels:

Samenwerken met The Art of Living?

Dagelijks inspireren en informeren wij onze trouwe volgers via onze kanalen. Mede door onze actieve online activiteiten, weten wij precies welke content wel of niet aanslaat bij de doelgroep. Door dit gegeven en een constante aanvoer van relevante publicaties, houden we de stijgende lijn vast in onze volgers aantallen en interactie percentages. Door onze online kanalen te gebruiken om uw bedrijf te promoten, kunnen we u verzekeren van een hoog exposure cijfer.