Buitenverlichting, barasso, the art of living

De perfecte buitenverlichting | Barasso 

Overdag is een buitenverblijf de ultieme plek om te ontspannen, maar je wil er waarschijnlijk ook ’s avonds van genieten. Met de juiste buitenverlichting is dat zo geregeld. Maar hoe kies je de juiste verlichting en waar moet je aan denken? Bij Barasso hebben ze veel ervaring met de inrichting van buitenverblijven en ze geven je graag wat tips om van tevoren over na te denken.  

Kies de juiste kleur  

Er zijn veel verschillende kleuren licht, die elk een heel andere sfeer geven aan je buitenverblijf en terras. Veel mensen willen graag relaxen als ze buiten zitten en dan is warm licht een goede keuze. Dit creëert een rustige sfeer en staat gezellig.  Houd  je van modern? Dan kan het zijn dat wit, helder licht meer bij je stijl past. Wit licht hoeft niet per se ongezellig te zijn, als je het maar goed doseert en op de juiste plekken laat schijnen.  

Bepaal de juiste plekken

Een wandlamp met de lichtbundel die omhoog schijnt zorgt voor indirect licht, maar zet ook een accent op de wand. Heb je mooie wandbekleding dan kan dit een hele mooie combinatie zijn van sfeervol én praktisch lichtpunt.Denk niet alleen aan lampen binnen, maar ook aan buitenverlichting. Kies je bijvoorbeeld voor grondspots inje terras, dan heb je hier waarschijnlijk geen lichtinval van naar binnen. Maar bij staande lampen om het terras heen wel, waardoor je binnen misschien beter op andere plekken lichtpunten kunt maken.  

Hoeveel lampen

Het aantal lampen dat je nodig hebt aan buitenverlichting hangt af van de lichtinval van buitenaf. Heb je veel ramen of openingen in het verblijf? Dan zal het minder snel donker zijn binnen. Is de ruimte groter, dan zal het verder van de ramen af sneller nodig zijn om ’s avonds of met slechter weer een lampje aan te doen.  Plaats in ieder geval niet  te veel  lampen, want dat kan ten koste gaan van de sfeer.  

 

Tekst: Barasso
Fotografie: Barasso

____

Meer projecten bekijken van Barasso?


domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Barasso


Optimaal genieten in comfortabele luxe

__

Meer informatie over Barasso?