Buitenvloeren: van tegelvloer tot buitentapijt 

Buitenvloeren

Zoals je vast al hebt gemerkt zijn we de buitenruimte steeds belangrijker gaan vinden en besteden we hier steeds meer aandacht aan. We willen graag dat buiten net zo’n fijne sfeer heerst als binnen. Materialen worden daarom zorgvuldig uitgezocht en ook over afwerkingen wordt grondig nagedacht. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk op het gebied van buitenruimtes, zo ook op het gebied van buitenvloeren. Een houten parketvloer, een kunststof vloer of een tegelvloer, ze zijn allemaal erg geschikt als buitenvloer. Zelfs het buitentapijt is helemaal in.

Tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living
Michel Oprey & Beisterveld

De tegelvloer 

De meest voor de hand liggende vloer in de tuin is toch wel de tegelvloer, deze raakt nooit uit de mode. Kies voor grote tegels om een bepaalt soort rust te creëren, of ga juist voor kleine tegels met een patroon om het terras een unieke uitstraling te geven. Als je wil dat binnen- en buitenruimtes in elkaar over lopen zou je dezelfde tegelvloer zowel binnen als buiten kunnen leggen. Zo’n vloer in combinatie met een grote glazen pui zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.  

Tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living
MBI BV: GeoCeramica Weathered Oak.Uden MBI

Een houten vloer 

Ook de houten vloer zien we steeds vaker in de buitenruimtes terug. Hout is een natuurlijk materiaal en past daardoor erg goed bij de groene omgeving. Daarnaast zorgt het lijnenspel, dat je met houten planken creëert, ervoor dat de tuin wat speelser wordt en wat meer dimensie krijgt. Daarom wordt een houten vloer ook steeds vaker rondom het zwembad heen gelegd. De lijnen van het zwembad en de vloer lopen soepel in elkaar over. 

Tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living
Onlinetapijten.be: Een buitentapijt als middelpunt van je terrasdecoratie

Het buitentapijt 

Zoals benoemd kiezen ook steeds meer mensen voor een buitentapijt. De tapijten stralen een soort zachtheid en warmte uit waardoor ze fantastisch staan bij een tegelvloer. Het geheel wordt wat minder kil en oogt minder hard. Maar ook op een houten vloer zijn ze weldegelijk van meerwaarde, de tapijten maken van de tuin dan ook echt een buitenruimte.  

Editor: Media team

Datum: 04-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living