Carolina Rusinek’s tijdloze visie: multifunctionaliteit en duurzaamheid in interieurontwerp 

Cosentino

Carolina Rusinek, eigenaresse van KENISUR, koos voor haar meest recente project voor zowel de keuken als badkamer voor het materiaal Cosentino voor de vloeren en wanden. Bij het ontwerp van een ruimte denkt Carolina uitgebreid na over de multifunctionaliteit ervan. “Onze manier van leven wordt anders in een nieuwe levensfase en dat beïnvloedt hoe je met je woning en de ruimtes omgaat. Met een flexibelere woning kunnen jij en je huis heel goed samen oud worden.” Daarnaast moet een interieur een tijdloze basis hebben. Accessoires, meubilair en wanden die makkelijker vervangerbaar zijn, kunnen wel in de trendkleuren worden uitgevoerd.

Badkamerontwerp: een serene ruimte

De wens voor de badkamer was een serene ruimte creëren waar zij en haar gezin volledig kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Een fijne ruimte waar ze de dag kunnen starten en ook weer kunnen afsluiten. Voor de vloeren en wanden wilde ze een rustieke basis creëren. Daarom koos ze voor Dekton Grigio en Dekton Nacre. De inspiratie voor de badkamer komt deels van het walnoothout dat al aanwezig was in andere ruimtes van de woning. Het wastafelblad en de achterwand van het meubel zijn gemaakt van Dekton Grigio. Met zijn warme nuances en grijze ondertonen past Grigio perfect bij het walnoothout dat eveneens is gebruikt voor het royale badkamermeubel. Dit meubel beschikt over veel opbergruimte, waardoor de badkamer veel rust uitstraalt. De toepassing van Dekton Nacre biedt daarentegen een prachtig contrast met de andere kleuren en materialen in de badkamer.

Vloeren, vloeren, Cosentino, The Art of Living

Schitterende toiletruimte

Naast dat er een toilet in de badkamer is geïnstalleerd, is er eveneens een aparte toiletruimte waar ook Cosentino materialen zijn gebruikt. Hier is gekozen voor Dekton Marmorio op de vloer en achterwand en Dekton Nacre voor de zijwanden. Nacre heeft een stucwerk structuur met een unieke uitstraling. Een fraaie combinatie die veel diepte geeft aan de ruimte. Samen met het beige gekleurde sanitair en de speelse nis met mozaÏek resulteert dit in een schitterende toiletruimte.

De keuze voor Cosentino

“Niet alleen het design en kleur was belangrijk bij het maken van de keuze. Ik koos voor de materialen van Cosentino, omdat ze bovendien duurzaam zijn en eenvoudig te installeren. Bovendien wilde ik hetzelfde materiaal voor zowel de wastafel als de vloeren en wanden. Dit kon ik gemakkelijk realiseren met Dekton.

In het verleden heb ik Cosentino al vaker toegepast in verschillende keukenprojecten, maar dit was de eerste keer dat ik de materialen in een badkamer heb toegepast. Het resultaat is volledig naar wens.”

Ook de keuken met Dekton

Niet alleen de badkamer, maar ook de keuken werd uitgevoerd met een Dekton werkblad. Hier werd gekozen voor een hoogglans uitvoering in de vorm van Dekton Arga uit de Stonika Xgloss collectie. Ook deze kleur laat zich goed combineren met de warmte van walnoothout.

Editor: Media Team

Datum: 14-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino