Landelijk interieur, culimaat, the art of living

Charmant landelijk interieur | Culimaat

Deze prachtige, landelijke boerderij heeft een splinternieuwe keuken gekregen, ontworpen door Culimaat. Wat begon als een vervanging van de keuken, mondde uit tot een complete verbouwing en herindeling van de woning. Deze ruime villa met compleet nieuwe keuken past in zijn geheel binnen het stijlrijke ontwerp met strak aangelegde tuin. De boerderij staat op een gigantisch perceel met een warme uitstraling. Je droomt weg bij de oprit met aangrenzend alleen maar weilanden. Het materiaal- en kleurgebruik in het huis met landelijk interieur is tevens rustgevend en toch zeker van deze tijd. De woning is een weerspiegeling van de smaak en stijl van de bewoners waar hout, zachte tinten en donker staal als een rode draad doorheen lopen.

Landelijk interieur, culimaat, the art of living

Stalendeuren: Exclusive Steel. Kaleiwerk: Ackermans Ambachtschilders.

Landelijk interieur, culimaat, the art of living

Verlichting: Paardekooper Hulst Light & Terrace Design

 

Geluiden, geuren en smaken

Er is bij de aanpak van de keuken een nieuw indelingsplan voor de benedenverdieping ontworpen, waarbij het landelijke interieur van de keuken centraal staat. Een keuken vraagt om waardering voor de levendigheid met zijn geluiden, geuren en smaken waarbij doordachte vormgeving niet in de weg hoeft te staan. Een herindeling waarbij de hal, garderobe en toilet betrokken zijn heeft gezorgd voor een logisch interieurontwerp dat in balans is met overige woonfuncties. Vanuit de donkere, stalen deur in de hal loop je de gloednieuwe, op maat gemaakte keuken in.

culimaat, the art of living

Interieurontwerp: Jos van Zijl. Natuursteen: Grillo Natuursteen B.V.

 culimaat, the art of living

Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf H. van der Ham. Bestratingsmaterialen: TeBi Bestratingsmaterialen. Tuinaanleg: Rick Scherpenzeel Tuinen.

 

Innovatieve vormgeving

In samenspraak met de leverancier is alles naar wens ingedeeld en toegepast, tot in de kleinste details. De keuken bevindt zich aan de zijkant van het huis. Hieraan grenzend is het oude spoelhok waar in de aan de woning grenzende sloot melkbussen werden gereinigd. De hele ruimte is heringericht om er deze spectaculaire keuken van te maken. De geschiedenis van de boerderij is iets wat de bewoners aantrok. De herindeling met innovatieve vormgeving verbindt de eenvoud aan de hoogwaardigheid van de boerderij. De aga is het enige element in de keuken dat behouden is vanuit de oorspronkelijke boerderij zoals de bewoners hem aantroffen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de gigantische tuin, die ook ruim onder handen is genomen.

 

Tekst: Milou Vogels
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____

Wil je meer projecten van Culimaat zien?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media