Boerderij villa, VVR Architecten, the art of living

Charmante boerderijvilla | VVR Architecten

Deze boerderijvilla brengt je in een serene sfeer. Vanuit de drukke stad betreed je een rustige omgeving die dit gevoel versterkt. Langgestrekte velden waar de tractor over het land rijdt. Het levert een prachtig beeld op, dat ook vanuit de binnenkant van deze woning te bewonderen is. Licht, rust, glas en open zichtlijnen die buiten eindigen, geven karakter aan deze villa. Laat je inspireren door deze gerenoveerde villa, die van oorsprong een boerderij was en waarin oud en nieuw naadloos met elkaar verweven zijn, zonder compleet in elkaar over te lopen. Het ontwerp is van Richard van Rijen van VVR Architecten.

Ruwbouw: Bouwbedrijf Havermans. Tuinontwerp en tuinaanleg: BRAAT – makers van groenbeleving.

Boerderij villa, VVR Architecten, the art of living

Aluminium kozijnen en minimal windows: Kumasol BV.

Taatsdeuren: Bouwcenter Nelemans.

 

Oud door nieuw verbonden

De drie originele gebouwen die samen een boerderijvilla vormen zijn op een architectonische, moderne manier aan elkaar verbonden. Oud is door middel van nieuw met elkaar verbonden, met respect voor het oorspronkelijke gebouw. De nieuwe gedeeltes zijn open en ruimtelijk tegenover de geborgen sfeer in de oude gedeeltes. Richard heeft een bijzondere constructie neergezet waarin over álles is nagedacht. Maar echt alles. Zo zijn er aan de buitenzijde van het gebouw meerdere horizontale en verticale ramen gemaakt, net onder ooghoogte. Door deze ramen is het prachtige levende schilderij te bewonderen van de aangrenzende uitgestrekte velden.

Boerderij villa, VVR Architecten, the art of living

Shutters en gordijnen: House en Home Interieuradvies. Interieurstylist: Marianne Styling Business.

Boerderij villa, VVR Architecten, the art of living

Maatwerk keuken: Bouwcenter Nelemans. Keukenapparatuur: Miele Nederland. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Verlichting: Van Poppel Verlichting. Houten vloeren: Bouwcenter Nelemans. E-installatie: Bink Elektro.

Sauna: VSB Wellness BV. Wellness douche: Bouwcenter Nelemans.

Kranen: JEE-0. W-installatie: Installatiebedrijf Hessels.Schilderwerken: Dictus Schilderwerken BV. Vloeren: Bouwcenter Nelemans.

Boerderij villa, VVR Architecten, the art of living

Architect: VVR Architecten.

 

Groots genieten

Het contrast van oud en nieuw in deze boerderijvilla wordt meteen duidelijk in de keuken. Hier lopen de grootformaat lichtgrijze tegels over in een lichte, houten vloer. Dit is één van de kenmerken die de oude (met houten vloer) van de nieuwe gedeeltes (met tegels) onderscheidt. De keuken is gevestigd in één van de oorspronkelijke gebouwen. Ondanks dat alle ruimtes compleet zijn gerenoveerd (alleen de muren staan er nog) krijg je hier een ander gevoel dan in de nieuwe delen van de woning. Houten balken sieren het plafond en geven sfeer en geborgenheid aan de ruimte.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr. 4
Fotografie: Jaro van Meerten

_____

Wil je meer projecten zien van VVR Architecten?