Charmante villa met moderne veranda

HaBé Bouwen in Stijl

In de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug kochten de opdrachtgevers een kavel om hun droomhuis te laten bouwen. Zij kozen Marco van Veldhuizen als architect en hij stelde voor om hun villa door HaBé Bouwen in Stijl te laten bouwen. In een vroeg stadium werd het bouwteam gevormd, wat leidde tot een nauwe samenwerking met korte lijnen. Samen met alle onderaannemers is een prachtig project gerealiseerd. Hier wonen, in dit moderne herenhuis met moderne veranda, is fenomenaal.


Exterieur

Modern veranda, spiegelvijver, leefkeuken, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinarchitect en aanleg

Heart for Gardens

Bouwbedrijf

HaBé Bouwen in Stijl

Eigentijdse uitstraling

Veel natuurlijk licht, uitzicht op de tuin en het exterieur vrijwel onderhoudsvrij. Dat waren de wensen van de opdrachtgevers bij het ontwerpen van hun nieuwe villa. Daarnaast waren een grote woonkeuken, een ruime garage en een kantoor op de begane grond ook belangrijke wensen. Heldere eisen waar de architect een prachtig ontwerp voor maakte en waar HaBé Bouwen in Stijl al haar deskundigheid kon inzetten. Als je voor de villa staat valt direct de eigentijdse uitstraling op. Door de opvallende gevelpresentatie heeft de villa een nadrukkelijke architectonische uitstraling. De gevelopzet bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. De gevels zijn deels gestuct en deels voorzien van gepointerd metselwerk, waarbij de voeg één geheel vormt met de metselmortel. Een belangrijk beeld wordt bepaald door de eiken lamellen die tussen de eikenhouten sierkolommen zitten. De lamellen zorgen naast zonwering voor diepteverwerking in de gevel, bovendien wordt er door het toepassen van lamellen meer privacy gerealiseerd.


Leefruimtes

Modern veranda, spiegelvijver, leefkeuken, the art of living

Alle leveranciers van de leeftuimes

Raamdecoratie

Berg en Berg

Verlichting

Roseboom Techniek

Interieurbouw keuken

Larino Keukens

Openhaard

Julex

Deuren

Topdeuren

Meubels

Linteloo

Stalen binnendeuren

De Rooy Metaaldesign

Ritme en symmetrie

De entree is ruim, de daklichten zorgen voor speels licht en de eiken bloktrap is een kunstwerk te noemen. Ruimte en licht spelen hier echt de hoofdrol. Vanuit de entree lopen we naar de ruime woonkeuken. De stalen taatsdeuren die tot het plafond reiken brengen ook hier weer veel daglicht naar binnen. Strakke lange zichtlijnen en het gebruik van ritme en symmetrie geven de villa een stevig fundament. In de hal, de keuken en de badkamer liggen grote tegels, in de living, de slaapkamers en de garderobe ligt een eikenvloer, uitgevoerd in een luxe brede visgraat. Het kookeiland gaat over in de bar waar je je kunt neervlijen in comfortabele stoelen met een mooie groene velours bekleding. De groene kleur is ook gebruikt in accenten van het kookeiland. De strakke lijnen van het kookeiland en de minimalistische en luxueuze afwerking benadrukken de stijl die overal in de villa is doorgevoerd.


Bovenverdieping

Modern veranda, spiegelvijver, leefkeuken, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Raamdecoratie

Berg en Berg

Bad & kranen

De Eerste Kamer

Badkamermeubels en kast

Larino interieurs

Strak stucwerk

Als we de trap oplopen naar de verdieping met de slaapkamers dan valt het bijzondere lijnenspel van de wanden en de aanzet naar het schuine plafond op. Ook hier heeft het zonlicht vrij spel en zorgt het voor een kunstwerk van licht en lijnen. Het strakke stucwerk is echt een knap staaltje vakwerk. De uitgebreide garderobe met zeer veel kastruimte is een heerlijkheid. Vanuit de masterbedroom kijk je uit op de heerlijke tuin. De badkamer heeft twee aparte plekken voor de wastafels en het bad heeft een centrale plek in de ruimte. Warm, behaaglijk en luxe.


Tuin

Modern veranda, spiegelvijver, leefkeuken, the art of living

Alle leveranciers van de tuin

Tuinarchitect en aanleg

Heart for Gardens

Spiegelvijver

In het verlengde van de woning is een moderne veranda gerealiseerd, deze sluit naadloos aan bij de stijl van de woning. Er is een openhaard geplaatst en in het plafond zijn terrasverwarmers gemonteerd. Deze moderne veranda is een unieke plek om optimaal van de buitenlucht te genieten aan de rand van de gemetselde spiegelvijver. De tijd verdwijnt als je kijkt naar het water van de spiegelvijver. De wolken, het lijnenspel van de villa, alles wordt erin weerspiegeld, deze reflectie zorgt voor een geweldige beleving. De zonnepanelen op het dak van de garage zorgen voor groene stroom. Samen met de bivalente warmtepomp zorgen zij voor een optimaal klimaat in de villa. Aan alles is gedacht, hier wonen en leven is subliem.

Editor: Media team

Datum: 24-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jaro van Meerten in opdracht van HaBé Bouwen in Stijl