Charmante villa, ZW6, Studio Jeroen van Zwetselaar

Charmante villa met woonkeuken | ZW6 Studio Jeroen van Zwetselaar

Van gesloten naar open

Deze charmante villa uit 1903 had een traditionele indeling met de keuken in het achterste kamertje ‘verstopt’ en telde maar liefst negen kamers. De prachtige breedte van het pand werd hierdoor niet optimaal ervaren. Daarnaast wensten de nieuwe bewoners een fijne woonkeuken in verbinding met de living en tuin.

Jeroen van Zwetselaar en zijn team van ZW6 maakten grote doorbraken, zodat de volledige breedte van het pand benut kan worden. De oorspronkelijke grote hal werd voor een gedeelte bij de woonkamer betrokken. De hal werd zo verkleind en kreeg een praktische ruimte voor de garderobe. De trap is ingepakt in het hout dat van vloer tot plafond doorloopt. De hal wordt nog steeds gemarkeerd door de houten vloer in visgraatmotief en de antieke tussendeur is behouden gebleven.

Woonkeuken

De nieuwe woonkeuken kreeg een centrale plek achter de en suite deuren in de voormalige eetkamer. Rond deze deuren werden kasten op maat gemaakt die verspringen qua grootte en volume. Een groot keukenblok is in de erker geplaatst. Een blok van dezelfde grootte hangt gespiegeld boven de keuken en loopt door tot in de erker. Vervolgens loopt hij buiten over in een buitendouche.


“De nieuwe woonkeuken kreeg een centrale plek achter de en suite deuren in de voormalige eetkamer


Charmante villa, ZW6, Studio Jeroen van Zwetselaar

Zitvenster

Naast de eetkamer heeft Jeroen gekozen voor een familietafel waar de bewoners gemakkelijk kunnen ontbijten vlakbij de keuken. Er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte door een zitvenster te maken waar je heerlijk kunt wegzinken in de kussens en naar buiten staren.

Comfortabel en warm

De voormalige keuken en de theekamer werden voorheen gescheiden door een muur. Deze ruimte is helemaal geopend en kreeg een royale eet/leestafel met daarachter de piano. Bij het venster, mooi in donker antraciet geverfd, staat een comfortabele bank en er is een warm behang met structuur toegepast. De televisie hangt aan de wand naast de schuifpanelen. Bij geen gebruik kan de tv dus mooi worden weggewerkt, en ook kan de doorgang naar de woonkamer worden afgesloten indien gewenst.

Charmante villa, ZW6, Studio Jeroen van Zwetselaar


“De voormalige keuken en theekamer veranderden in een open ruimte met grote eet/leestafel”


Charmante villa, ZW6, Studio Jeroen van Zwetselaar

Strakke haard

In de living werd een strakke haard geplaatst die uitmondt in een zitmeubel. De spots aan het plafond geven een duidelijke markering aan deze ruimte. De doorgang naar de tuin is vele malen groter gemaakt. Vervolgens zijn er hoge stalen deuren geplaatst, wat voor enorm veel licht zorgt.

Charmante villa, ZW6, Studio Jeroen van Zwetselaar

Loftachtige ruimte

Op de tweede etage is de hele verdieping opengebroken. Hij transformeerde in een loftachtige ruimte. De houten vloer en balken aan het plafond zijn allemaal witgeschilderd, contrasterend met het volledig zwarte ligbad en het wastafelmeubel. Het bed staat midden onder de nok en heeft zicht op het vrijstaande bad. Deze hele etage is royaal opgezet, met comfortabele haard in het midden en een aangename sauna voor totale ontspanning.

Charmante villa, ZW6, Studio Jeroen van Zwetselaar


“In de badkamer met sauna kun je je heerlijk terugtrekken voor een totale ontspanning”


 

Tekst: ZW6
Fotografie: Alexander van Berge

___

Wil je meer projecten van ZW6 zien?


Web editor: Media team     |

Datum: 30 | jan | 2019


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media