• Solar Crew
  • Hoofdstraat 5E
  • 5528 AG Hoogeloon

Charmante zonnepanelen | Solar Crew


Nederland heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Solar Crew deelt deze ambitie en speelt in het verwezenlijken graag een voorname rol. Ze doen dat voor zichzelf én vooral voor onze toekomstige generaties. Energieneutraal betekent voor hen werken met zonnepanelen van hoge kwaliteit en een esthetische vorm. In de periode van februari 2012 tot april 2019 heeft Solar Crew maar liefst 104.744 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zonnepanelen hebben in deze periode al meer dan 36.000.000 geïnstalleerd vermogen opgeleverd! Dit waanzinnige resultaat willen ze uiteraard verder doortrekken in 2021.  

Charmante zonnepanelen, Solar Crew, the art of living

Volledig milieuvriendelijke renovatie 

Solar Crew realiseerde bij dit project zonnepanelen op een volledige gerenoveerde originele houten  Finnlog  die in 1988 gerealiseerd is. De woning is zo duurzaam mogelijk aangelegd, waarbij de binnenzijde volledig is gestript en voorzien van geïsoleerde voorzetwanden. De originele raamkozijnen zijn vervangen door nieuwe kozijnen met HR++ beglazing. De houten begane grondvloer is vervangen door een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Onder het kantoorgedeelte is een kelderruimte voorzien met diverse sanitaire voorzieningen alsmede een techniekruimte voor alle aanwezige installaties, zoals onder andere de warmtepomp met toebehoren, aansturing van de geautomatiseerde terreinberegening als ook de omvormer voor de zonnepanelen.  

Charmante zonnepanelen, Solar Crew, the art of living

Ingetogen panelen 

Gekozen is voor een type zonnedakpan die naadloos aansluit bij de ingetogen vormgeving van de kantoorruimte en tevens de gekozen dakpannen en de andere zijde van het pand. Door zorgvuldige detaillering en juiste communicatie met de architect en aannemer zijn zeeringeslaagd een zeer rustig dakvlak met geïntegreerde zonnepanelen te creëren, dat het aanzicht van de kantoorruimte grotendeels bepaalt. Er is hierbij rekening gehouden met de NEN1010 en NEN3140normen, zodat het geheel er niet alleen fraai uitziet, maar ook erg veilig is. Dit project is gerealiseerd met behulp van Hilva, een bureau voor ruimtelijke ontwikkeling en Markhorst Elektro,

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Solar Crew

___

___

Meer projecten bekijken van Solar Crew?