checklist, stalen deuren, taatsdeuren, schuifdeuren,

  • Exclusive Steel
  • Oude Kerkstraat 32
  • 4921 XE Made
    Nederland

Checklist stalen deuren aanschaffen

Wil je meer daglicht in huis? Ben je op zoek naar de optimale indeling van je woonruimte? Verlang je naar een nieuwe inrichting? Het antwoord hierop is: slank stalen deuren! Maar waar moet je rekening mee houden? Hier is mijn checklist:

Hoe ga ik de stalen deuren gebruiken?

Taatsdeuren, schuifdeuren, deuren met een magneetsluiting, ze hebben allemaal hun specifieke gebruiksvoordelen. Vraag jezelf af hoe je de deuren gaat gebruiken. Wil je er eenvoudig doorheen lopen en dat ze daarna automatisch sluiten? Nooit meer ergernis: ‘Doe de deur achter je dicht’? Dan zijn taatsdeuren ideaal. Zelfs als je je handen vol hebt, is een taatsdeur makkelijk te bedienen. Gebruik je de stalen deuren alleen om ’s-avonds de woonkamer te scheiden van de eetkamer? Wil je rustig natafelen als andere gezinsleden een spannende film kijken? Dan zijn stalen schuifdeuren de oplossing. Deze moderne en-suite biedt iedereen de privacy die nodig is. Wil je de deuren verder open kunnen zetten dan 90°? Deuren met paumelle scharnieren kunnen zover open als de wand het toelaat. De magneetsluiting sluit ze met een zachte klik.

Wat zijn de afmetingen?

Vanaf een opening van 160 cm breed kun je kiezen tussen dubbele deuren of een deur met een zijpaneel. Jouw looproute zal hierin een bepalende factor worden. Vanaf 180 cm breed zijn dubbele deuren een mooie oplossing, hoewel je ook kunt kiezen voor een deur in het midden met twee zijpanelen. Vanaf 300 tot 320 cm breed is het mooi om dubbele deuren en panelen te maken in een verhouding van 1,5 of 1,6 (gulden snede). Vanaf 4 meter breed kun je mooi dubbele schuifdeuren maken die helemaal over de zijpanelen schuiven. Kun je zelf de dagmaat bepalen? Lees dan nog eens het blogitem ‘Hoe groot zal ik de opening maken?’

checklist, stalen deuren, taatsdeuren, schuifdeuren,

Waar komen de stalen deuren?

Tussen de hal en de woonkamer is minder transparantie nodig dan tussen de living en de eetkamer. Dit is van invloed op de vakverdeling van de deuren. Maar ook het gebruik is anders. De deur tussen de hal en de woonkamer gaat ontelbare keren per dag open en dicht. En-suite deuren staan vaak open. Overweeg deze factoren bij je keuze van sluittechniek. Je loopt sneller door een taatsdeur dan door een schuifdeur.

Wanneer kan ik ze binnen hebben?

We begrijpen dat als je eenmaal betoverd bent van de slank stalen deuren, je ze zo snel mogelijk wilt hebben. Drie factoren zijn bepalend voor de levertijd: moment van opdracht, inmeten en bestelling van het glas. We kunnen binnen 8 weken leveren.

checklist, stalen deuren, taatsdeuren, schuifdeuren,

Let op!

Belangrijke (detail)keuzes kunnen niet online genomen worden. Daarom wil je naar Made komen. Luister hoe deuren in het slot vallen, ontdek unieke details die karakter geven en jouw ideeën verrijken. Pas in het écht en met goed licht erop, zie je welke verschillende sferen de diverse details dragen. Sommige versterken de industriële sfeer, andere accentueren het minimalistisch design en weer een volgende de landelijke uitstraling. Dit kun je niet aan het toeval overlaten. In de showroom kun je passen en meten met je zintuigen en een goede keus maken. Laten we afspreken!

 

Tekst: Naftali Leidelmeijer
Fotografie: Exclusive Steel

____