Chic interieur, Mirthe Janus, Open Keuken, Kookeiland, Grijze keuken, strakke keuken, design keuken

Chic interieur met een bijzondere twist | Mirthe Janus 

Wat enkele jaren geleden nog een gedateerde woning was, is nu een bijzonder toonbeeld van eigentijds wonen met een chic interieur. Om deze transformatie te bewerkstelligen vond een grootschalige renovatie plaats. Hiervoor schakelden de opdrachtgevers de expertise in van interieurontwerpster Mirthe Janus. Met haar creativiteit, inlevingsvermogen en lef wist zij de wensen van de opdrachtgevers feilloos te vertalen in een verbluffend interieur waarin het optimaal genieten is.

Chic interieur, Mirthe Janus, hal, stalen deur, stalen deuren, gietvloer

Het vele glas maakt contact tussen de verschillende leefruimtes mogelijk.

In iedere ruimte contact

Toen de opdrachtgevers de woning kochten, verkeerde deze in een verouderde staat. Ze wilden de woning transformeren tot een moderne villa. Alles aan de woning werd vernieuwd. De villa kreeg een strak uiterlijk met open plattegrond, lange zichtlijnen en veel glas, waardoor er vanuit iedere ruimte contact gemaakt kan worden met andere delen van de woning. Dit vormde ook de basis voor het interieur.

Het maatwerk interieur, zoals de keuken met een kokendwaterkraan van Quooker, werd gemaakt door Ecker Interieur.

Keuken als basis

De keuken vormde de basis van het interieurplan. Deze moest strak, modern en clean zijn, maar ook chic, warm en sfeervol. Het werd een combinatie van een donkerkleurig marmeren blad, donkerbruine kasten en een groot wandmeubel, waar apparatuur zoals een koffiezetapparaat en een oven in is verwerkt. De gietvloer zorgt daarbij voor een strakke basis. Opvallende items, zoals de grote houten eettafel en de hanglampen, geven het interieur een unieke touch.

Chic interieur, Mirthe Janus, Open Keuken, Kookeiland, Grijze keuken, strakke keuken, design keuken

Rust en eenheid met hier en daar een uitschieter typeren de interieurs van Mirthe Janus. De gordijnen zijn afkomstig van Hoogzaad Wonen in Schijndel.

Ultiem ontspannen

Vanuit de keuken kom je in een grote woonkamer terecht. Mirthe adviseerde onder meer over de meubelstukken en decoraties, de sfeervolle haard, potten en het kunstwerk aan de muur. “Het was voor de bewoners belangrijk dat zij echt tot rust konden komen in hun nieuwe interieur”, vertelt ze hierover. “Ze leiden een druk bestaan en vinden het daarom fijn om thuis ultiem te kunnen ontspannen. Hier heb ik de meubels bij aangesloten. Bijzonder in deze ruimte is ook de grote tv-kast/wandmeubel, die volledig op maat is gemaakt en luxueus is afgewerkt met een lederen bekleding. Daarnaast hebben we op deze etage een gym gecreëerd en een grote garage voor extra gemak en comfort.”

Chic interieur, Mirthe Janus, woonkamer, living, lounge, design meubels, gietvloer, strak interieur

De haard werd geplaatst door Van Tiel Haarden, die inmiddels een begrip is op het gebied van haarden in Noord-Brabant en daarbuiten.

Met behulp van Bouwbedrijf Totaalbouw werd de gedateerde woning getransformeerd tot een moderne villa.

Chic interieur, Mirthe Janus, woonkamer, living, lounge, design meubels, gietvloer, strak interieur

Het idee van stalen deuren vloeide voort uit het ontwerp van de keuken. De deurgrepen zijn van FORMANI®.

Chic interieur

Aan de vide op de eerste etage bevinden zich de slaapvertrekken. De master bedroom is een sfeervol ingerichte ruimte met een even chic interieur, een walk-in closet en aansluitend een luxe badkamer met ligbad, inloopdouche en uniek wasmeubel. Ook de kinderkamers zijn smaakvol ingericht en staan in verbinding met een twee badkamer. “Naast het interieur dacht ik ook mee over het lichtplan”, vertelt Mirthe. “Hierdoor kunnen de bewoners altijd de gewenste sfeer creëren. Ook hierbij hebben we gekozen voor enkele blikvangers, zoals de verlichting in de hal en boven de eettafel.”

Chic interieur, Mirthe Janus, trap, hal, houten trap, strakke trap, moderne trap

De gietvloer werd gelegd door DRT Gietvloer.

Verrassende elementen

“Mirthe heeft ons bij al deze aspecten ontzettend geholpen”, vullen de bewoners aan. “Het meest indrukwekkende is dat ze ons aldoor heeft weten te verrassen. Met haar ideeën bewijst ze een flinke dosis lef te bezitten en out-of-the-box te kunnen denken, zonder de wensen van de opdrachtgevers uit het oog te verliezen. Overbodig te zeggen hoe blij we zijn met het eindresultaat. We genieten enorm van onze prachtige woning en een chic interieur!”

Chic interieur, Mirthe Janus, Slaapkamer, Masterbedroom, Houten vloer

De houten vloer werd geplaatst door De Paal Parket.

Chic interieur, Mirthe Janus, Badkamer, Badkamerdesign, Design badkamer, Natuurlijke kleuren

De master bedroom heeft een eigen luxe badkamer, gerealiseerd door Modi Dak- & Installatietechniek.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

____

Meer projecten bekijken van Mirthe Janus?