Chic interieur voor lifestylecenter en hotel Nidum

Nidum

Meer dan 15 jaar stond het leeg: het Arsenaal van Jan des Bouvrie in Grave. En dat terwijl het schilderachtige vestingstadje aan de Maas jaarlijks veel bezoekers trekt. In een ondernemend centrum als Grave mag een mooi gebouw met binnentuin als dit niet zonder bestemming blijven. Voor ondernemers Lonneke van der Weyden en Aard Keijser van interieurbedrijf Keijser&Co was deze plek liefde op het eerste gezicht. Het idee voor een lifestylecenter was geboren. 


Ontwerp

Chic interieur, Nidum, The Art of Living

Chic interieur voor alle kamers

Jezelf volledig onderdompelen in de wereld van interieur, lifestyle en design én genieten van een weekendje weg? Tot voor kort was dat in Nederland niet voor mogelijk te houden. Totdat Lonneke en Aard op het Arsenaal stuitten en het idee vanzelf kwam. “Aard en ik waren meteen verkocht”, vertelt Lonneke.  “We dachten: hier kunnen we doen wat we voor ogen hebben, en nog veel meer. We wisten wel  dat  de  locatie  te  groot  is  voor  showrooms  alleen  en  daarom  hebben  we  er  een  totaalconcept  omheen  bedacht.  Het lifestylecentrum werd Nidum gedoopt, wat Latijn is voor ‘nest’. In Nidum  kun  je  je  woning  in  één  keer  vormgeven,  van  vloeren  tot  verlichting, én je kunt er genieten van een heerlijke lunch of diner. Een broedplaats voor inspiratie dus.” Door de lange gangen met hoge plafonds en eeuwenoude houten balken, mooie raampartijen en karakteristieke details is deze plek de perfecte locatie voor showrooms, stores, evenementen en exposities. In het voorjaar van 2022 zal Nidum Boetiekhotel worden toegevoegd aan de beleving.  Zes  kamers,  die  door  verschillende  interieurontwerpers  worden  ingericht, bieden gasten de gelegenheid om in een chic interieur in een monument te overnachten. Bekende namen, zoals Thomas de Gier, Kees Marcelis, Feran Thomassen, Linda Pol, Famke van Eerd-Heinrichs, Esmee Heinrichs-Joosten, Maartje Dias-Heinrichs, Nathalie van Noordenne en Lonneke van der Weyden, hebben  het  begrip  ‘hotelkamer’  naar  een  hoger  niveau  getild  en  er  heuse  experience rooms van gemaakt met items van de merken van Nidum.  


Interieur

Chic interieur, Nidum, The Art of Living

Indrukwekkende ervaringen

Na een ruim twee jaar durende renovatie vond op 27 en 28 november eindelijk de feestelijke opening van Nidum plaats. Onder het dak van het monumentale Arsenaal komen diverse shops en showrooms uit het midden- en hoge segment samen, maar eigenlijk ademt het gehele pand inspiratie. Of je nu alleen even gezellig komt lunchen, dineren of borrelen in het bijbehorende restaurant Ovum, of op zoek bent naar een decoratief item voor in huis, zodra je een voet binnen zet, kijk je er je ogen uit. In de glazen entree heb je via de prachtige binnentuin namelijk direct zicht op het indrukwekkende pand, waar de deuren voor iedereen openstaan. “Nidum is toegankelijk voor iedereen”, licht Lonneke toe. “Je bent altijd welkom om gewoon even binnen te lopen, maar een afspraak maken is ook mogelijk. Wat Nidum zo uniek maakt, is dat dit de enige plek in Nederland is waar je op één locatie je gehele droominterieur kunt samenstellen.”


Lifestyle

Chic interieur, Nidum, The Art of Living

Beleving op alle fronten 

Nidum is meer dan alleen een bron van inspiratie op het gebied van interieur en design. Naast dat er gepersonaliseerde evenementen worden georganiseerd, kun je er ook kennis-maken met moderne kunstwerken van onder anderen Micky Hoogendijk, Carina Wagenaar, Wendy Buiter, Ans de Kruyf, Lucy Besson, Alexander Bobkin en Chris Tap. “Zoals voor heel Nidum geldt, is iedereen welkom om de schilderijen, fotografie en beelden van de kunstenaars te bewonderen”, vertelt Lonneke. Naast de wisselende exposities zullen zowel Nidum als Ovum diverse evenementen gaan organiseren. Van workshops tot lezingen en van oesterfeesten tot exclusieve VIP-diners. Ook voor een gastronomische verrassing mag je het Arsenaal niet overslaan. In augustus gingen de deuren van restaurant Ovum open en het heeft nu al een plek in de Lekker 500 bemachtigd.

“Zoals voor heel Nidum geldt, is iedereen welkom om de schilderijen, fotografie en beelden van de kunstenaars te bewonderen”


Hotel

Chic interieur, Nidum, The Art of Living

Wek je droominterieur tot leven 

Bij het volledig inrichten van een woning komt veel kijken. Welke vloeren vind je mooi? Heb  je  al  meubilair  uitgekozen?  Welke  gordijnen,  plinten  of  andere  afwerkingen  passen daarbij? In het Architectenlab komt je droominterieur tot leven. Dat kan met je  eigen  binnenhuisarchitect,  maar  ook  met  de  deskundige  partners  van  Nidum.  Niet alleen zijn er volop mogelijkheden voor het interieur van je woning, maar ook aan het aankleden van de buitenruimtes is gedacht, én er is op-en-top aandacht voor lifestyle, zoals koffie, wijnproeverijen en muziek. In Nidum Store kun je een stukje van de beleving mee naar huis nemen. Voor een ander, maar natuurlijk ook voor jezelf. Hier wordt de olijfolie uit het restaurant verkocht, maar ook bijvoorbeeld de sierkussens en koffietafelboeken die je in de showrooms terugvindt. In Nidum Store bevindt zich ook een beautyboutique die de mooiste nichemerken aanbiedt op het gebied van skincarehaircare, cosmetica en parfum. 

Editor: Media team

Datum: 11-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal