Chique appartement aan zee, luxe, interieurdesign, houten trap

Chique appartement aan zee | Kabaz

Om dit royale appartement, gelegen aan zee, aan te laten sluiten bij de wensen van de opdrachtgevers, werd de woning voorzien van een nieuwe indeling. “De opdrachtgevers hadden het appartement gekocht als weekendverblijf,” aldus Bertram. “Rust en comfort waren daarom belangrijke kernwoorden. De bestaande plattegrond met veel aparte kamers hebben we vertaald naar een open, ruimtelijke lay-out met lange zichtlijnen en mooie verbindingen. Hierdoor ontstond een perfecte basis voor het gewenste interieur.” Het prachtige interieur heeft een ‘beachy chique’ uitstraling; een combinatie van een nonchalante strandsfeer en een chique hotelgevoel.

Chique appartement aan zee, luxe, interieurdesign, houten trap

Het interieur van dit appartement is ontworpen en gerealiseerd door Kabaz.

Rijke materialen

De living werd door Bertram en het team van Kabaz getransformeerd naar een comfortabele ruimte, aangekleed met mooie objecten, zoals een heerlijke bank en bijzondere maatwerk kast. Rijke materialen, zoals hout en mooie stoffen, geven het geheel een luxe uitstraling. Bertram: “De living staat in open verbinding met de eetkamer en keuken. In het midden van de leefruimtes hebben we een object ontworpen met twee nissen. Eén daarvan hebben we aangekleed met decoratieve stukken. In de andere nis hebben we een haard geïntegreerd, om extra sfeer toe te voegen. Het object doet tevens dienst als roomdivider en vormt daarmee een mooie ‘onderbreking’ in de verder vrij open etage.”

Chique appartement aan zee, luxe, interieurdesign, houten trap

Voor de designkeuken zijn diverse luxe materialen toegepast, zoals notenhout, leer van Alphenberg en natuursteen.

Eenheid in de leefruimtes

De eenheid in de leefruimtes wordt versterkt door de keuze voor een mooie visgraatvloer. De grote eettafel staat letterlijk tussen de keuken en de living in, waardoor de opdrachtgevers ook tijdens het eten in contact blijven met de andere functies van de woning.

Keuken als meubelstuk

De diverse interieurelementen zijn voornamelijk gericht op design en ontspanning. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de keuken, welke meer is vormgegeven als een meubelstuk in plaats van een ‘functioneel’ object. Dit wordt versterkt door het materiaalgebruik, zoals het hout, de donkere spiegelwand en suède bekleding. De leren bekleding komt ook terug in het koffiezetapparaat. Dit soort kleine ‘grapjes’ lijken slechts details, maar zorgen wel voor een sterke totaalbeleving.

Chique appartement aan zee, luxe, interieurdesign, houten trap

INDOOR steel uit Boskoop heeft onder meer de stalen wijnrekken vervaardigd.

Chique appartement aan zee, luxe, interieurdesign, houten trap

Trap en wijnkast

Midden in de leefruimtes bevindt zich een trap naar het souterrain. In de bestaande situatie was de trap omringd met muren. In het ontwerp van Bertram werden de muren vervangen door een ‘hek’ van metalen panelen aan weerszijden van de trap. Het functionele element werd hierdoor omgetoverd in een waar kunstwerk. De eettafel is in het verlengde van de trap gepositioneerd, waardoor één lange zichtlijn in ontstaan. De trap komt uit bij een geklimatiseerde wijnkast met een zeer opvallend uiterlijk. Bertram combineerde hier diverse bijzondere materialen, zoals gedroogde kurk als verwijzing naar de wijn. Door de integratie van strijklicht komt de structuur van de achterwand extra goed uit.

Kabaz, luxe, interieurdesign, houten trap

Bang & Olufsen leverde de hoogwaardige audio & videoapparatuur.

Kabaz, luxe, interieurdesign, houten trap

Ultieme ontspanning

De master bedroom en -bathroom zijn de ultieme definitie van ontspanning. Het riante bed heeft een prachtig hoofdbord, gemaakt van een zachte velvet, dat harmoniseert met de andere natuurlijke kleuren en materialen. Het lijnenspel van het hoofdbord komt terug in de tegenoverliggende wand waarin een luxe ligbad is geïntegreerd. Een getinte glaswand vormt de verbinding met de achterliggende badkamer voor ultieme ontspanning. Deze ruimte is als het ware ondergebracht in een ‘doos’, waardoor de badkamer onderdeel werd van de master bedroom.

De eenheid in de leefruimtes wordt versterkt door de keuze voor een unieke, wisselende breedte visgraat van Theo van Epen.

Deze bijzondere verlichtingsarmaturen zijn van Layer by Adje.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Kabaz

___

Meer projecten bekijken van Kabaz?