Chique appartementen met innovatieve klimaatregeling

Loxone

Duurzaamheid dat is het woord dat dit project het beste omschrijft. De 71 appartementen van dit appartementencomplex zijn bijna volledig klimaatneutraal. Al vanaf het begin was dit de wens van de ontwikkelaar O3SHIFT. Samen met SEDS en Loxone gingen zij deze uitdaging aan. Met elkaar ontwikkelden zij een hybride, brononafhankelijk verwarmingssysteem. Het resultaat is indrukwekkend en hun wens wist dan ook in vervulling te gaan. 

Een innovatief verwarmingssysteem 

De appartementen zijn voorzien van de klimaatregeling SEDS. Dit duurzame en innovatieve systeem biedt een heerlijke comfortwarmte, waarmee een fijne leefomgeving realiteit wordt. De woningen beschikken nu over een heerlijke comforttemperatuur, warm water en sanitair. Hiermee bieden zij een betaalbare, energiezuinige en kwalitatief hoogwaardige oplossing op de vervuilende systemen die nu vaak worden gebruikt. Toen was het alleen nog noodzaak om een goede slimme manier te vinden om alles aan te sturen en meer controle te hebben op de werking. Daarom werd Loxone ingeschakeld.  

Slimme aansturing 

In dit project was het de uitdaging om dit verwarmingssysteem te verbinden aan het Loxone systeem. De app waarin de gebruiker de temperatuur regelt moest gekoppeld zijn aan de klimaatregeling. Bovendien was een klassieke thermostaat niet gewenst en daarom viel de keuze al snel op de Loxone Miniserver. Uiteindelijk is het zo geregeld dat de temperatuur door een sensor gemeten wordt, waarna dit via het Loxone systeem naar de SEDS-units gestuurd wordt. In de kelder vind je een netwerk waar alle units aan elkaar verbonden zijn. Op deze manier is een groot verwarmings- en regelsysteem gecreëerd.  

Huisautomatisering 

Toch is deze klimaatregeling nog niet alles. Er zijn ook Loxone aanwezigheidsmelders geplaatst, voor automatische aansturing van verlichting, screens en andere apparatuur. Hierdoor kunnen de bewoners in een handomdraai een heerlijke sfeer creëren die aansluit bij het moment. Loxone heeft dan ook weer prachtig werk geleverd met fantastische appartementen tot gevolg. Het toont dat werkelijk overal, tot in de kleinste details, over na is gedacht. 

Editor: Media Team

Datum: 28-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Loxone