Chique complex met de vrijheid voor een glazen wand

Residence Papenhoef

Aan de rand van het oude Utrechtse stadje Oudewater staan twee identieke, onder architectuur gebouwde, villacomplexen in een landschapspark. Ieder complex bestaat uit vijf suites en een penthouse met twee etages. De prachtige appartementen variëren ieder wat betreft indeling en in totale grootte, namelijk van zo’n 200 m2 tot 300 m2. Wat betreft de indeling is er dus nog de vrijheid voor de bewoners om zelf bijvoorbeeld een glazen wand toe te voegen. The Art of Living ging op bezoek bij een van de eerste bewoners.


Exterieur

Glazen wand, villacomplex, huib verdel, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Stalen ramen en hekwerk

Hogendoorn Metaalbewerking

Chique complex 

Als je arriveert bij het aan de Hollandse IJssel gelegen perceel, vraag je je in eerste instantie door het niet-alledaagse exterieur af wat voor gebouwen het zijn. De complexen hebben verspringende gevels, een variatie aan dakterrassen, dakkapellen en daken op verschillende etages. De grote ramen zijn voorzien van zwarte stalen landelijke kozijnen en geven een speels karakter aan het chique complex. Het lichte zandkleurige metselwerk en de lichtgrijze natuurstenen gevelbekleding contrasteren mooi met de donkergrijze keramische dakpannen. De prachtige waterpartij rondom de gebouwen roept de associatie met een slotgracht op en de entree oogt als het bordes van een landhuis. Kortom: dat het hier om twee villacomplexen met in totaal tien suites en twee penthouses gaat, zie je pas goed van dichtbij en uiteraard vanbinnen.


Benedenverdieping

Glazen wand, villacomplex, huib verdel, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Metal afwerking keuken

Grezzo

Maatwerk kasten en keuken

Rietveld Interieurbouw

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems BV

Stijlvolle suite 

De bewoner en zijn echtgenote laten enthousiast hun stijlvolle suite op de eerste etage zien. Deze heeft inclusief twee dakterrassen een totale oppervlakte van zo’n 260 m2. De twee ruime dakterrassen , hebben ze zeer comfortabel ingericht en bieden inderdaad een riant uitzicht over het riviertje. Alle woningen worden zonder onder andere keuken, badkamer en toilet opgeleverd, zodat de koper alle vrijheid heeft om specifieke keuzes te maken. Ook blijkt het mogelijk om muren te verplaatsen of glazen wanden toe te voegen aan het interieur. Een eyecatcher in de suite is de schitterende keuken met in brons gespoten fronten door Grezzo. Een andere eyecatcher is de grote ronde afzuigkap van zwart metaal met ingebouwde verlichting. Het grote karpet in de zithoek vormt als het ware een eiland onder de lichtgrijze bank en lichtolijfgroene fauteuils. Grenzend aan de zithoek is een glazen wand geplaatst, waarachter een kantoor is geplaatst. Via het kantoor kom je bij de achterliggende wasruimte. De glazen wand sluit naadloos aan bij de uitstraling van de kozijnen en de verschillende taatsdeuren in de woning


Bovenverdieping

Glazen wand, villacomplex, huib verdel, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems BV

Fine concrete vloeren en wanden

Grezzo

De Master bedroom  

De suite van het koppel is uiteraard voorzien van een slaapkamer en badkamer. De slaapkamer heeft lage ramen met uitzicht op het water van het park, een diepe natuurstenen vensterbank en landelijke kozijnen, die samen het gevoel van een modern kasteel oproepen. De rond weglopende muur achter het bed, draagt ook bij aan deze associatie. De badkamervloer en -wanden zijn door Grezzo voorzien van de ‘fine concrete-finish’ en bijzondere bloemvormige vloer-ornamenten. De badkamer heeft verder een douche met afgeronde wand, een bad, een toilet en bidet. Het wastafelmeubel met lades en een dubbele wasbak heeft zwarte accessoires, zoals kranen en spiegels. Het echtpaar heeft ook nog de beschikking over een logeerkamer en een walk-in-closet.


Tuin

Glazen wand, villacomplex, huib verdel, the art of living

Veel groen 

Het vele groen in de vorm van gras, borderbeplanting en bomen zorgt, samen met de waterpartij en het theehuis, voor een parkachtige ambiance. Het terrein is toegankelijk via een poort en beschikt over meerdere parkeerplaatsen buiten. Onder ieder villacomplex is een ruime, goed verlichte en beveiligde parkeergarage gelegen met twee ruime parkeerplaatsen en een berging per woning. Zelfs aan een fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen is gedacht, net als aan een invalidentoilet. De hydrofoorpomp is hier ook gesitueerd, net als de waterontharder. Vanuit de parkeergarage neem je de ruime lift of trap naar de hal.

“We wonen hier met het gevoel alsof we elke dag vakantie hebben.”

Editor: Media team

Datum: 24-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Jaro van Meerten