marmer keukenblad, the art of living, van essen exclusieve keukens

  • Van Essen Exclusieve Keukens
  • Essenerweg 100
  • 3774 LC Kootwijkerbroek
  • Tel: +31 (0) 342 47 87 97

Chique keuken met marmeren keukenblad | Van Essen Exclusieve Keukens

De opzet van deze keuken is vrij uniek. We treffen hier een kastenwand waaruit eigenlijk een eiland lijkt te komen, heel symmetrisch vanuit het midden. Het marmer, dat identiek is aan het marmeren keukenblad, aangebracht in de kastenwand als etaleerschouw versterkt dit effect. De ledverlichting die is aangebracht om de diverse planken in het licht te zetten maakt het geheel helemaal af. We zien hier keukenmodel Canova van Van Essen Exclusieve Keukens. De fronten van het eiland zijn afgewerkt met metaallak. De fronten van de hoge kasten zijn lichtgrijs gespoten. Hierdoor is het contrast vrij groot tussen wand en eiland en dat pakt in dit geval heel smaakvol uit! 

marmer keukenblad, the art of living, van essen exclusieve keukens

Toegankelijkheid

Over de toegankelijkheid van deze keuken met marmeren keukenblad is goed nagedacht. De stalen deuren met vlakverdeling staan in het teken van een open verbinding. De ruimte om het eiland is ruimschoots en tevens symmetrisch, wat prettig is voor het oog. De verlichting is een element dat de toegankelijkheid sterk aanzet. Door functioneel licht af te wisselen met sfeerlicht, ontstaat een plaatje waarin je je vrij kunt bewegen en 100% van kunt genieten. In de hoge kastenwand is ruimte gemaakt voor een royale wijnkoeler met glas, voor die extra high end uitstraling. Het werkblad is ietwat doorgetrokken, zodat je ook heerlijk kunt plaatsnemen aan het eiland op een kruk in industriële stijl. Een mooie eigenaardigheid van deze keuken is het niet bestaan van een kookplaat. De pitten zijn direct op het marmeren keukenblad aangebracht, om het marmer zoveel mogelijk ruimte te geven

 the art of living, van essen exclusieve keukens

Meer over Van Essen Exclusieve Keukens

25 jaar geleden begon Martin van Essen als meubelmaker en intussen is Van Essen Exclusieve Keukens uitgegroeid tot een welbekende luxekeukenleverancier. Met meer dan tien medewerkers in dienst voor de realisatie van luxe keukens heeft hij al diverse projecten gerealiseerd, van landelijke tot aan industriële keukens. Samen met een team van professionals worden alle keuzes voor de keuken aan de hand van een goed advies gemaakt. Zo ontstaat er een ontwerp dat voldoet aan al jouw voorkeuren, maar daarnaast ook functioneel en realiseerbaar is. Doordat de organisatie met uiterst zorgvuldig geselecteerde merken werkt zoals Miele, Quooker, Bora, Gaggenau en Sub Zero Wolf wordt een hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd en wordt de keuken voorzien van alle gemakken van het heden.

, the art of living, van essen exclusieve keukens

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Van Essen Keukens

Meer projecten bekijken van Van Essen Exclusieve Keukens?