Schuurwoning, LA Architecten, the art of living

Chique schuurwoning | LA – Architecten Ingenieurs

Deze ruime villa met open zichtlijnen was voorheen een schuurwoning die op dezelfde kavel staat als een 320 jaar oud boerderijtje. Tijdens de eerste ontwerpsessie werd meteen duidelijk dat het een chique schuurwoning moest worden die wat verder naar achteren op de kavel gerealiseerd moest worden. De woning moest ook gericht zijn op haar omgeving. De zichtlijnen die hier vanuit zijn ontstaan worden begeleidt door bomen en de tuinarchitectuur. Dit is de basis geworden voor de optimale binnen-buitenbeleving hier.

Schuurwoning, LA Architecten, the art of living

Interieurarchitect: Doret Schulkes. Designmeubels: Novalis.O.

Schuurwoning, LA Architecten, the art of living

Gietvloer: Solo gietvloeren

Interieurbouw: Van Lankveld. Beeld en Geluid: Audio TV Centrum. Elektra, installatie verlichting & domotica: Hendriks Installatietechniek. Stalen binnendeur: Preferro.

Schuurwoning, LA Architecten, the art of living

Keukenapparatuur & wijnklimaatkast: Gaggenau (BSH). Keuken (ARCLINEA): Van Boven Exclusieve Keukens en Badkamers.

Verbinding

Binnen de schuurwoning valt direct de rust op. De combinatie van het kleur- en materiaalgebruik vormt een sereen geheel. Het zwevende ‘meubel’ als wand waarin de tv en speakers zijn geïntegreerd loopt door in de trapruimte en oogt als één element binnen de rest van de massa. In zowel de living als de werkruimte komen de wensen van de man des huizes terug. Zijn werkkamer kijkt uit op de voorzijde van de tuin en staat in verbinding met de rest van de ruimtes. Toch is deze ruimte wel gevoelsmatig afscheiden ten behoeve van de concentratie. Daarnaast is de living uitgerust met een heerlijke bank en allerlei technische snufjes voor een echt bioscoopgevoel. Alle technische hoogstandjes zijn netjes weggewerkt en vallen nauwelijks op.

Parketvloeren: De Paal Parket. Verlichting: Hoogspoor Design Light. Badkamer (AGAPE): Van Boven Exclusieve Keukens en Badkamers.


“De architectuur van de woning wordt gekenmerkt door veel glas voor een optimale binnen-buitenbeleving’’”


LA Architecten, the art of living

Architect: LA | Architecten Ingenieurs. Aannemer: Bouwbedrijf Willem Verbakel. Tuinverlichting: Bega Nederland.

LA Architecten, the art of living

Zwembad en sauna: Van Gemert Zwembaden en Sauna’s. Betontegels buiten: Schellevis Beton BV. Tuinarchitect: Carla Rovers.

Gemak en comfort

De schuurwoning moest de bewoners zo min mogelijk onderhoud en zo veel mogelijk gemak en comfort bezorgen. Door toepassing van het domotica­systeem hebben zij alles wat betreft het regelen van dat comfort binnen handbereik, zoals alle installaties, de muziek en bijvoorbeeld het afdekscherm van het zwembad. Daarmee worden ze ontzien van allerlei verschillende bedieningspanelen voor ieder afzonderlijk aspect. De keuken is de plek waar de bewoners de meeste tijd doorbrengen. Heel begrijpelijk, want het is een prachtige, rustige ruimte waarin je heerlijk kunt wegdromen in de zichtlijnen naar de rest van de woning, de eigen tuin en de aangrenzende landerijen. De naadloze gietvloer geeft een stoer effect aan de keuken.

 

Tekst: Milou Vogels
Fotografie: Jaro van Meerten

_____

Wil je meer projecten zien van LA | Architecten Ingenieurs?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media