Chique villa met unieke gevelbekleding 

Renson

Deze waanzinnige villa dateert uit 1953 en was hoognodig aan een grondige renovatie toe. Het bleek een logische keuze om de woning volledig te strippen en goed te isoleren. Dit om een hedendaags huis te creëren dat voldoet aan de hoogste standaarden wat betreft energie-efficiëntie. Daarom werd gekozen voor de gevelbekleding Linarte van Renson. Want door deze verticale aluminium gevelbekleding kreeg de villa ook meteen esthetisch een fantastische upgrade.

Een gebouw in balans

De woning werd dus volledig gestript, zodanig dat alleen het bouwkundig frame overbleef. Om het huis vervolgens weer volledig in te pakken met isolatie, zodat hij weer voldoet aan alle hedendaagse standaarden. De Linarte gevelbekleding bleek vervolgens het perfecte materiaal om de gevel netjes mee af te werken. Al helemaal omdat het ervoor zorgt dat de nieuwgebouwde delen niet te onderscheiden zijn van de al bestaande woning. Wie nu voor de woning staat ziet een gebouw in balans.

Een bezoek aan de vakbeurs

De opdrachtgever kwam bij dit product uit door samen met zijn architect een bezoek te brengen aan de vakbeurs ‘gevel’. Hier werd zijn interesse voor de verticale gevelbekleding al direct gewekt. Vervolgens werd nog een bezoek gebracht aan de fabrikant. Hier zorgde een demo-woning ervoor dat de opdrachtgever helemaal verkocht was. Ook is dit de plek waar hij inspiratie opdeed om de drie beschikbare profielen van Linarte te combineren.

De kleurkeuze

De kleurkeuze voor Linarte profielen viel in dit geval op zwartgrijs. Dit staat erg goed bij het witte pleisterwerk op de bovenverdieping en de kwartskleurige raamkozijnen. Boven deze kozijnen werd ervoor gekozen om de Linarte gevelbekleding niet door te laten lopen. Daar zorgt vlakke beplating voor een mooi hoogtezicht.

Een groot voordeel

De opdrachtgever is erg blij met zijn keuze en het geheel oogde net zo mooi als hij voor ogen had. Daarnaast bleek een groot voordeel van Linarte te zijn dat hierachter ook alle leidingen, de waterafvoer en de bedrading netjes weggewerkt konden worden. Mocht er een lek of iets dergelijks zijn, dan zijn de aluminium profielen eenvoudig los te klikken om het probleem te verhelpen. Iets wat bij steenstrips of beplating absoluut niet mogelijk is.

Editor: Media team

Datum: 27-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Renson