Christa Dohmen

Christa Dohmen werkt sinds 1998 als professioneel beeldend kunstenaar en exposeert in binnen- en buitenland. Het spanningsveld tussen verschillende dimensies en lagen in ons bestaan, vormt het thema in het beeldend werk van Christa Dohmen.

Informatie over Christa Dohmen


previous arrow
next arrow

Vanuit verschillende invalshoeken benadert de kunstenaar haar thema. Haar werk beweegt zich tussen figuratie en abstractie. De schilderijen ogen doorleefd en doorwerkt; ze zijn aangebracht op doek en opgebouwd uit modelleerpasta, olieverf, acrylverf, krijt en recycle materialen. De billboards refereren naar de letterlijke hergebruikte gelaagdheid, de historie van bestaand materiaal als drager van een nieuw beeld. 

Het werk is zowel rauw als dromerig en zowel aards als mysterieus. De beweging van het penseel verraadt een sterke innerlijke bewogenheid. Er zijn krassen als wonden en er zijn kleine vlekjes die een onverwachte tederheid ervaarbaar maken. Het werk ademt een ingetogen kracht. Dohmen: “Het ware beeld zit achter het doek.”

Net als bij een ontmoeting, is er de eerste indruk, echter wanneer je echt contact maakt met het werk, ontvouwen steeds meer nieuwe beelden, valt steeds meer te ontdekken. Dohmen houdt nit van plaatjes; ze nodigt uit  te reizen in haar werk vanuit verschillende referentiekaders. Een reis die verandert gelang lichtinval, gemoed en of omgeving.  

Naast haar eigen collectie werkt ze in opdracht voor particulier en bedrijven, waarbij ze gebruik maakt van haar sterk invoelingsvermogen waardoor een uniek kunstwerk op maat ontstaat. Wanneer er interesse is aan inrichting van huis of bedrijf, dan neemt ze de tijd om de mens en de ruimte te leren kennen en een aantal schilderijen in die ruimte te tonen.  

Ook streeft zij jaarlijks bij te dragen aan goede doelen. Wat is mooier dan met je gegeven talenten op gebied van creëren, bij te kunnen dragen aan een mooiere, blijere wereld. Ook hierin werkt zij graag samen met bedrijven.