Natuurlijk interieur | Kuin&Kuin, the art of living

Coming home in natuurlijk interieur | Kuin & Kuin Architecten

In de overgangszone tussen laaggelegen rivierengebied en hogere zandgronden, ligt het charmante Vught. Midden tussen heide, vennen en landerijen vind je deze royale villa in het groen. In dit warme familiehuis woont een gezin met jonge kinderen. Het is een perfecte plek om herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Het voelt in een natuurlijk interieur als dit echt als thuiskomen…

Binnen tegels: Tegeldirect.nl. Balustrade en trapleuning: Drift Design. Stalendeuren: Drift Design.

Natuurlijk interieur | Kuin&Kuin, the art of living

Maatwerk interieurbouw: Thijs Keukens.

Maatwerk tapijt: Online Tapijten. Maatwerk interieurbouw: Thijs Keukens. Luxe eetkamertafels: QLIV. Interieurarchitect: Studio Linn. Maatwerk interieurbouw: Thijs Keukens.

Ontwerp, tuin & buiten

Door het alzijdig ontwerp van deze rietgedekte villa is hij aan alle kanten interessant om te zien. De drie kopgevels met hoge ramen tot in de nok zorgen voor een enorme lichtinval. De zwarte lamellen zonweringen zijn dan ook geen overbodige luxe. De gevels van de villa zijn wit gestuukt, met donker gemetselde plinten. Grote glasvlakken, deels voorzien van aluminium vouw-schuifpuien zorgen voor veel licht in het interieur en een goede verbinding tussen binnen en buiten.

Schakelmateriaal: Basalte. Stalendeuren, balustrade: Drift Design. Badkamerkranen: hotbath BV.

Houten garagedeur: Different Doors. Stucwerk: Stukadoorsbedrijf Mark Van Bijnen.

Hal met vide

Doordat de woning geen zolder heeft, is de nok van de kap op veel plaatsen zichtbaar. Zoals in de hal met vide en een massief eikenhouten trap die om een vrijstaand blok omhoog lijkt te slingeren. Op de begane grond kom je binnen in de lichte eetkamer die een centrale plek in huis heeft. De vide met lichtstraat in deze ruimte verbindt bovendien beneden en boven op een elegante manier met elkaar. De inrichting is luchtig, gezellig en is ingericht met veel natuurlijke materialen; alles wat je mag verwachten bij een natuurlijk interieur.

Natuurlijk interieur | Kuin&Kuin, the art of living

Grondwerken en bestrating: Peters Dekkers Grondwerken.

Natuurlijk interieur | Kuin&Kuin, the art of living

Aluminium Kozijnen (merk): Schüco. Architecturale zonwering: Sunshield BV. Aannemer: Van Zon Realisatie. Architect: Kuin & Kuin Architecten. Architecturale zonwering: Sunshield BV. Stucwerk buiten: Stukadoorsbedrijf Mark Van Bijnen.

Toegangspoort: Opheij Hekwerken. Houten garagedeur: Different Doors. Architecturale zonwering: Sunshield BV. Grondwerken en bestrating: Peters Dekkers. Aluminium ramen en deuren: JM van Delft & zn.

Intieme keuken

Een opvallend item in de keuken is het ruim vijf meter lange donkergrijze gietbetonnen blad op het keukeneiland. Remco: “Dat was de wens van de opdrachtgevers. Met een blad van dit formaat kom je snel uit bij beton. De keukenwand is van donker eiken met een schuifwand van hetzelfde hout die toegang biedt tot een bijzonder handige bijkeuken. De woonkamer bevindt zich aan de andere kant van de L-vorm. Het is een intieme, gezellig ingerichte ruimte met grote bank en open haard.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer zien van Kuin & Kuin Architecten?