lichtplan, verlichting, Billekens Licht en Advies, Lauwers Ontwerp,

  • Billekens Licht & Advies
  • Berg 25
  • 5671CA Nuenen

Prachtige verlichting | Billekens Licht en Advies 

In deze landelijke villa zie je meteen dat gemoedelijkheid centraal staat. Speelsekarakters van exterieur en interieurzijn samengesmolten tot een saamhorig geheel en dat zie je met name terug in de verlichting ervan. Het lichtplan is samengesteld door Stuurman Ontwerpt, met armaturen van Billekens licht en ontwerp. Hetouderlijk huis van de bewoners vormde het startpunt.Het betrof een oude boerderij, maar niet echt karakteristiek. Kosten- enenergietechnischgezienwas volledig afbrekende beste oplossing. Het gaf, in combinatie met ontbrekende omliggende woningen, ookmeer ontwerpvrijheid. Die ruimte hebben ze ook genomen, wat een karaktervol exterieur opleverde. De smaak van de bewoners voor het interieur is vooral af te lezen aan de gekozen armaturen vanuit het lichtplan 

Landelijk karakter

De eerste ruimte die letterlijk in het licht moest worden gezet vanuit het lichtplan was de keuken met houten spanten en gietijzeren elementen. Het plafond is opvallend zichtbaaren benadrukt het landelijkekarakter De spanten zijn geaccentueerdmetde transparante Vertigo wandlampen, waardoor er een interessant schaduwspel ontstaat. Boven de eettafel hangt een ultramoderne versie van de kroonluchter, namelijk een mooi spel van LED-verlichting met een chique uitstraling. Deze in drie lagen opgebouwde lamp gaat helemaal op in de ruimte vanwege haar ranke constructie. 

lichtplan, verlichting, Billekens Licht en Advies, Lauwers Ontwerp,

lichtplan, verlichting, Billekens Licht en Advies, Lauwers Ontwerp,

Stoer en ontspannen

In de  aangrenzende borrelkamer is ook een stoere atmosfeer  gecreëerd.De plafondlamp van  Brokis  is  hier een opvallende verschijning. De witte armaturen lijken net zwaluwen, die in een serene rust bovenin de ruimte zweven. Het licht is door het ontwerp van de lamp mooi verdeeld en hiermee voorkom je dat het hoge plafond onpersoonlijk aandoet, een belangrijk aspect vanuit het lichtplan. Het donkergroene behang op de muur dat aandoet als dierenvacht geeft deze lamp nog meer karakter. De setting is duidelijk ontspannen hier. 

 verlichting, Billekens Licht en Advies, Lauwers Ontwerp,

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Billekens Licht en Advies

___

Meer projecten zien van Billekens Licht & Advies?