Marco Daverveld, the art of living, strak interieur

 

Complete badkamer en strak interieur | Marco Daverveld

De nieuwe bewoner van deze villa wilde een woning die volledig naar zijn smaak was opgebouwd. Een moderne uitstraling met een strak interieur en een complete badkamer. Het was een lange zoektocht naar het perfecte huis. Tot dat hij tegen deze villa in de villawijk van Noord-Brabant aanliep. De nieuwe bewoner vond de omringende natuur fascinerend, maar de bestaande woning viel niet zo in de smaak. Vanaf dat moment waren er twee mogelijkheden: de woning een metamorfose geven of afbreken en nieuwbouw plaatsen. De voorkeur ging naar de tweede optie: nieuwbouw.

Figuurlijke lijnen

Aan de bosrand, maakte de oorspronkelijke woning plaats voor deze witte bungalow. Een stijlvolle, comfortabele woning met een gewenste uitstraling. De opbouw van de woning heeft een interessant lijnenspel. Dit geeft een meerwaarde aan de woning en zorgt voor een bepaalde verleiding. Met deuren die weggeschoven kunnen worden in de muren en een zwevende trap, worden de aanwezige figuurlijke lijnen optimaal benut.

Marco Daverveld, the art of living, strak interieur

Marco Daverveld, the art of living, strak interieur

Strak interieur

Binnen is een strak interieur die op alle vlakken passend zijn in de woning. Zowel in ruimtes, design, efficiëntie als in techniek. Alles is aangeraakt door de tijd van nu. Al deze kenmerken zie je terug in de badkamer en het slaap gedeelte. Voorzien van technische snufjes zoals verlichting onder het bed en een badkuip die lijkt te zweven. Spotlampen tegen de wanden die een driedimensionale invloed hebben. Lichten geven diepte en schaduwen, er wordt letterlijk gespeeld met de ‘lijnen’ van deze ruimtes.

Marco Daverveld, the art of living, strak interieur

Complete badkamer

In de complete badkamer is een wand geplaatst die de ruimte breekt, daartegen staat een glazen douchewand die door zijn transparantie toch de ruimtelijkheid behoudt. Deze wanden zorgen voor de benodigde privacy. Het plafond is aan de hoge kant wat een enorme boost geeft aan alle ruimtes die deze villa bevat. Om te werken met wanden die tot aan het plafond lopen en bewerkt zijn met verticaal materiaal, benadruk je deze hoogte. Het geeft een enorm verrijkend gevoel.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Dré Wouters

___

Wil je de hele villa bekijken?