
Een stadsvilla uit de jaren ‘60: groot, maar met veel kleine kamertjes. Dat vraagt om een rigoureuze aanpak. Interieurarchitect en designer Thomas de Gier wist er met zijn eigen bijzondere stijl een ruime en sfeervolle woning van te maken, waar schijnbare tegenstellingen: modern en sierlijk, licht en donker, ruw en verfijnd als rode draad de woning verrijken.
Interieurarchitect Thomas de Gier: “Deze villa was een typische jaren ‘60 woning. Groot, maar opgedeeld in kleine kamertjes. Er zat veel potentie in het huis, maar dat moest wel gezien worden. De bewoners en ik werden het er al snel over eens dat de woning opengebroken moest worden voor meer ruimtelijk effect. Hij werd van boven tot onder gestript en compleet opnieuw ingedeeld. Het resultaat is een prachtig ruime woning met volop zichtlijnen, waarin de bijzondere, contrastrijke stijl van de ontwerper smaakvol tot zijn recht komt.”
In de hele woning kan genoten worden van de audio/video-installatie van Bang & Olufsen Henri Tibosch.
Een glazen taatsdeur met een antracietkleurig stalen frame geeft via de keuken uitzicht op het terras en de dieper gelegen tuin erachter. Thomas de Gier: “Het frame van de deur liet ik optisch terugkomen in de keuken. Omdat hier is gekozen voor een kookeiland met werkbladafzuiging, was de ruimte boven het fornuis vrij voor iets bijzonders. Het werd een groot en rank stalen frame, waarvan het materiaal, de vorm en de kleur terugkomen in de taatsdeur, en die bovendien aansluit bij de lengte van het kookeiland. Onder in het frame werd een lange lijn met warme LED verlichting ingebouwd, die het hele eiland voldoende werkverlichting biedt.”
Deurgreep One by Piet Boon van Formani.
De stalen deuren van Ensuite Interieur zorgen ervoor dat de zichtlijnen extra goed tot hun recht komen.
Thomas de Gier: “Ik wilde de vorm van de woonkamer graag benadrukken met een laag houten wandmeubel, dat is uitgevoerd in hetzelfde donkere eikenfineer als de kastenwand in de keuken en dat mooi contrasteert met de zachte tint van de vloer.” De kasten heeft Thomas de Gier zelf voor deze woning ontworpen. Thomas de Gier: “Ik werk graag met grote gebaren. Ze zorgen voor rust en een ruimtelijk effect. Deze bank betrekt door zijn bijzondere vorm de ene kant van de woonkamer bij de gashaard en de keuken en de andere kant bij de televisie. Zo heb ik twee sferen gecreëerd, die samen toch eenheid geven.”
De keuken, inclusief Dekton keukenblad van Cosentino Nederland, werd op maat gemaakt door Van Kaathoven
Interieurbouw. De keuken werd onder andere voorzien van een kokendwaterkraan van Quooker.
Op de overloop en in de slaapkamers vinden we dezelfde white wash plankenvloer als in de woon- en eetkamer, alleen nu zonder visgraatmotief. Door twee kamers samen te trekken was er ruimte voor een grote slaapkamer met een ruime walk in closet. Thomas de Gier: “Het zachte velours contrasteert met de industriële afwerking van de lampen. Deze variaties zorgen voor een spannend interieur.”
De gehele e-installatie werd aangelegd door TuBo elektro.
Ook in de badkamer en het tweede toilet zien we elementen uit de woning terugkomen. De donker glanzende marmerlook tegels in de doucheruimte, de grote vloertegels en het beton ciré tegen de wanden. In de badkamer zorgen het prachtige op maat gemaakte wandmeubel en wastafelmeubel voor eenheid en een bijzonder accent.
De design kranen zijn afkomstig van het merk Hotbath.
De bewoners van de stadsvilla zijn blij met Thomas. “Voordat we in dit huis trokken, hadden we geen ervaring met ontwerpers en designers. We vonden het spannend. Thomas begreep wat wij wilden en zette onze wensen en zijn eigen ideeën om in een ontwerp waar wij ons helemaal in konden vinden. Nu het af is kijken we dagelijks tevreden om ons heen. Het voelt helemaal als ons huis.”
Tekst: Lieselot Leeflang
Fotografie: Jaro van Meerten
__
Meer projecten bekijken van Thomas De Gier?