zwemvijvers, cools zwemvijvers, zwembaden, zwemvijver, tuinaanleg

  • Cools zwemvijvers & tuinaanleg
    Schriek 10
    2910 Essen

Zwemvijvers | Cools Zwemvijvers & Tuinaanleg

Een uitzonderlijk grote zwemvijver van 2000m2 is een van de vele mooie projecten die Cools Zwemvijvers en Tuinaanleg onlangs realiseerde. Zij hebben al jaren de expertise in huis om bijzondere zwemvijvers te creëren en te onderhouden. Daarnaast zijn ze specialist in het aanleggen en onderhouden van tuinen.

Griet en Kris

Het begon allemaal met de vader van de huidige eigenaren Griet en Kris Cools. Ze kweekten zelf diverse planten en verkocht deze. Doordat er steeds meer vraag ontstond naar het aanleggen van deze beplanting en vijvers, kreeg zijn bedrijf er nieuwe disciplines bij.

zwemvijvers, cools zwemvijvers, zwembaden, zwemvijver, tuinaanleg

Wolken

Mensen hebben minder tijd en willen toch genieten van een mooie omgeving rond hun huis. Hierdoor creëren ze steeds meer groene massieven, dat zijn glooiende vormen van diverse groene planten dicht op elkaar geplant. Deze zogenoemde ‘wolken’ zijn makkelijk te onderhouden en zeer geschikt om onkruid te mijden. Door deze op een juiste manier vorm te geven en te combineren met enkele sierbomen, krijgt de tuin een rustige en harmonieuze uitstraling.

Vijver

Vanuit de vraag om een vijver te realiseren waarin je kunt zwemmen tussen de vissen, ontstond de eerste natuurlijke zwemvijvers. De vijvers van nu bevatten eigenlijk geen vissen meer, met name de recreatieve functie is belangrijk. Een zwemvijver of ecologisch zwembad geeft het hele jaar plezier en heeft slechts minimaal onderhoud nodig. Bij Cools kunnen ze alle vormen en maten realiseren, maar ze werken het liefst met de tuin als uitgangspunt, hierdoor wordt het geheel sterker.

zwemvijvers, cools zwemvijvers, zwembaden, zwemvijver, tuinaanleg

Showtuin

Je kunt de diverse disciplines van Cools ervaren in de eigen showtuin, met enkele sier- en zwemvijvers, gelegen bij het bedrijf in Essen. Op afspraak kun je hier inspiratie op doen voor je eigen droomtuin en je laten adviseren door de experts.

Cools realiseert al twee generaties tuinen en zwemvijvers en nog steeds met veel liefde. ‘‘We blijven alert naar nieuwe ontwikkelingen maar onze basis is het belangrijkst. Ons product klopt en dat vinden we het meest waardevol.’’ Aldus Griet en Kris.

 

Tekst: Gonnie Liebregts
Fotografie: Cools zwemvijvers & tuinaanleg

___

Meer projecten zien van Cools zwemvijvers & tuinaanleg?