previous arrow
next arrow
Slider

Cosentino

Cosentino Group is een internationaal gericht familiebedrijf dat zich toespitst op de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige materialen uit steen voor architectuur en design. De twee bekendste merken van Cosentino zijn Silestone® en Dekton®.

Dekton® Ultracompact

Dekton® is een geavanceerde mix
 grondstoffen die worden gebruikt om glas, porselein van de laatste generatie en kwartsoppervlakken te vervaardigen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een exclusief technologisch sintering proces dat een versnelde versie is van de metamorfe veranderingen die natuursteen ondergaat door duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen. Het resultaat: een materiaal dat kras-, vlek-, hitte- en Uv-bestendig is, opgewassen is tegen sterke temperatuurwisselingen en vrijwel non-poreus is. Beschikbaar in grote platen (tot 320 x 144 cm) in vijf verschillende diktes (0.4cm, 0.8 cm, 1.2 cm, 2 cm en 3cm) is Dekton® het perfecte oppervlak voor keukens, badkamers, vloeren, wanden en gevels.

Silestone® Kwarts

Silestone® bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Dit hightech materiaal is zeer goed bestand tegen vlekken, stoten en krassen en heeft een laag absorptieniveau. Het materiaal is verkrijgbaar in drie afwerkingen (gepolijst, suede, volcano), drie diktes (1,2/ 2/ 3cm) en in twee formaten (306 x 140 cm/ 325 x 159 cm). Uniek aan Silestone® zijn de spoelbakken uit één stuk genaamd Integrity welke verkrijgbaar zijn in hetzelfde materiaal en kleur als de werkbladen. Silestone® is uitermate geschikt voor binnentoepassingen in keukens, badkamers en veeleisende gebouwen zoals hotels, restaurants, ziekenhuizen, laboratoria, enz.

___

Meer projecten van Cosentino bekijken?

 

 

 

Strakke villa in bosrijke omgeving

De natuurstenen die je aan de buitenkant van de villa ziet, komen erg mooi terug aan de binnenkant. Door deze stenen en de warme materialen die gebruikt worden in het interieur van de villa geven een luxe en gezellige uitstraling.

Exclusief werkblad

Het werkblad in de keuken is ontworpen door Cosentino en maakt de keuken helemaal af. De prachtige donkere kleur van het werkblad vormt een mooi contrast met de rest van het interieur.

Tijdloos interieur

Deze villa heeft een erg mooi exterieur dat bijzondere architectuur bevat. Binnen in de villa kun je helemaal tot rust komen en dit wordt versterkt door de strakke lijnen die je ziet in de villa. De strakke lijnen in combinatie met de warme elementen in het huis zorgen voor een tijdloze uitstraling.

Moderne villa met rieten dak

De woning staat op een prachtige locatie in de duinen. Alle kamers sluiten mooi op elkaar aan en als je hier binnenkomt voelt het als een gezellig huis. Ook de keuken is een echte eyecather in het huis en is het composiet blad gemaakt door Dekton.

Landelijke keuken

Er is hier gewerkt met rijke en duurzame materialen, wat goed af te zien is aan het huis. De landelijke keuken met prachtig stenen blad van Cosentino is het centrale punt van dit warme huis geworden.

Contrasterende stadsvilla

Deze moderne villa is erg ruim en contrasterend. Zo heeft de ontwerper veel gebruik gemaakt van licht en donker, zwart en wit en groot en klein. Bij elkaar is het een prachtig geheel geworden.

Tijdloos keukenblad

Deze schitterende strakke villa heeft de keuken als het warme hart van de woning. Het contrast tussen zwart en wit in de keuken heeft een tijdloos effect.

Wasbak meubel met natuursteen

In deze prachtige nieuwbouwvilla komen vooral ‘echte’ materialen terug. Zo ook in de badkamer, waar Cosentino het wasbak meubel verzorgde.

Exclusief aanrechtblad

De ruimtelijke villa heeft een moderne maar toch sierlijke touch door het gebruik van contrasterende kleuren en materialen. Cosentino realiseerde een prachtig aanrechtblad, waardoor de keuken een luxe uitstraling krijgt.

Waanzinnig keukenblad

Frank Versteeg van The Grand Interior verzorgde de interieurarchitectuur en gaf de woning een authentieke en luxe uitstraling door voornamelijk zijn eigen collectie te gebruiken bij de inrichting. Cosentino mocht voor dit prachtige pand het keukenblad leveren.

Luxe badkamerdesign

In dit project zijn ontelbaar veel specialisten samengekomen om allemaal hun beste producten te kunnen tonen. De showroom staat op naam van Alphenberg, maar Cosentino mocht ook een mooi aandeel leveren aan dit project. Het luxe badkamerdesign ademt dan ook de naam Cosentino.

Natuursteen als signatuur

Door natuursteen te gebruiken werd er een heel nieuw karakter toegevoegd aan de kantine. Er is gebruik gemaakt van het granietmerk Sensa dat bekend staat om een verhoogde bescherming tegen vlekken. De Sensa-collectie bestaat uit exclusieve granieten en kwartsieten die behandeld zijn in de fabriek in Brazilië. De Sensa-kleur Orinoco is een zeer bijzondere kleur met vloeiende dikke aders in zwart, grijs en oranje. Dit geeft de ruimte nog meer dimensie! 

 

 

Cosentino, luxe afwerking, natuursteen, luxe materiaal, interieur design

Hendrik Willems (Regional Director The Netherlands & Poland)


“Bij Cosentino willen wij met toonaangevende merken onze klanten inspireren, ze ontzorgen en zo constant toegevoegde waarde leveren.

___

Contactgegevens:

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

 


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 07 | aug | 2019


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media