Cottagewoning met uniek metselwerk

HaBé Bouwen in Stijl

Schitterend gelegen aan een rustige laan en aan de rand van een bos werd deze magnifieke villa, inclusief maatwerk interieur, gerealiseerd. Het ontwerp kwam van Van Egmond Architecten en HaBé Bouwen in Stijl was verantwoordelijk voor de uitvoering. Het project werd volledig turnkey opgeleverd en dat betekent dat opdrachtgevers volledig werden ontzorgd. Kenmerken van deze prachtige woning zijn het mooie metselwerk, de schoorstenen en de ronde kozijnen die de benedenverdieping sieren. Het zorgt ervoor dat de villa allure en een authentieke uitstraling krijgt.

Uniek metselwerk

De cottagestijl in het metselwerk is waanzinnig goed zichtbaar. De gevels van de woning zijn voorzien van siermetselwerk. De staande rollaag op het plintmetselwerk loopt op een mooie en natuurlijke wijze over in het opgaande metselwerk. Het wildverband bestaat uit verschillende koppen en strekken die willekeurig naast elkaar werden geplaatst. Om het geheel af te maken en te voorzien in de cottage bouwstijl, werd gekozen voor keramische leipannen. Deze pannen zorgen ervoor dat de woning een typische en herkenbare identiteit krijgt.

Cottagestijl

Alle kozijnen werden volledig op maat gemaakt van hardhout. Ze zijn aan de buitengevel voorzien van sluitsteen in de togen en natuursteen waterslagen. Deze laatstgenoemde zorgen ervoor dat water niet direct op en in de muur terecht kan komen, zodat dat het metselwerk beschermd wordt. Doordat werd gekozen voor kruiskozijnen en een aantal ronde ramen en luiken past het geheel nog beter bij de cottagestijl.

Het interieur

Ook in het interieur komt deze cottagestijl terug. De begane grond heeft namelijk meerdere hoogteverschillen, sierlijsten langs de plafonds en een schitterende Versailles parketvloer. Het zorgt ervoor dat de woning ook aan de binnenkant klasse uitstraalt en toonaangevend is. Alles werd in samenspraak met de bewoners ontworpen en besloten, waardoor zij nu optimaal kunnen genieten van hun heerlijke woning. Een woning die er niet alleen fenomenaal uitziet, maar ook van alle gemakken is voorzien.

Editor: Media team

Datum: 10-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living