Creëer een fijn dakterras met de Millboard vlonderplanken 

Alterwood

Vooral in grote steden zien we dat er niet altijd ruimte is voor een tuin. Toch willen bewoners graag van het buitenleven genieten en daarom wordt steeds vaker een dakterras of zelfs een daktuin aangelegd. Hierdoor kan men toch buiten zitten en dat is wel zo fijn met de warme zomers die tegenwoordig zo kenmerkend zijn voor Nederland. Een goed aangelegd dakterras is dan ook een ware toevoeging en bevordert het wooncomfort. Een groot gedeelte van de uitstraling van zo’n terras wordt bepaald door de vlonder of de terrastegels. Daarom biedt Alterwood een ruim assortiment aan vlonders, geschikt voor het dakterras. Ze zorgen ervoor dat de buitenruimte er spraakmakend uit komt te zien. 

Millboard vlonderplanken 

Bij een fraaie buitenruimte hoort een net zo mooi terras. Natuurlijk wordt jouw keuze voor bepaalde vlonderplanken bepaald door jouw persoonlijke smaak en de mogelijkheden die de buitenruimte biedt. Er is dan ook ontzettend veel keuze op het gebied van typen vloeren zodat er voor ieder wat wils is. Al deze mogelijkheden hebben bovendien hun eigen praktische voor- en nadelen. Wil je ervan gegarandeerd zijn dat het terras niet onveilig of oncomfortabel is, dan biedt Millboard welllicht de oplossing. Deze vlonderplanken zijn onderhoudsvrij en superstabiel zodat je er jaren mee vooruit kunt.

Een duurzaam product

Eén van de voordelen van Millboard is de duurzaamheid van het product. Door de unieke samenstelling zijn de planken enorm praktisch. Dit betekent dat ze kras- en vlekbestendig zijn, niet verkleuren onder invloed van UV-licht en dat ze perfect bestand zijn tegen vorst en regen. Maar het meest belangrijke is toch wel het gegeven dat de vlonderplanken een hoog antislipgehalte hebben en doordat de schroeven verborgen zitten, kan er probleemloos met blote voeten overheen gelopen worden. Het product is dan ook een sterk, strak en veelzijdig alternatief voor de normale vlonderplank.  

Creëer een tuin-gevoel 

Naast dat Millboard erg duurzaam is, kent het ook een hoge belastbaarheid. Een zware bloembak of meubilair kan er prima op geplaatst worden en dat is niet geheel onbelangrijk als je dit materiaal kiest voor de basis van jouw dakterras. Het biedt de mogelijkheid om het dakterras op diverse manieren in te richten. Wil je graag een fijne eettafel, een moestuin of een urban jungle, het kan allemaal. Een heus tuin-gevoel wordt dan ook binnen de kortste keren werkelijkheid. Het is zelfs mogelijk om een jacuzzi op de vlonderplanken te plaatsen, mits de dakconstructie dit toelaat.

Net als hout

Door de natuurgetrouwe warme uitstraling van de vlonderplanken past de Millboard collectie bij werkelijk iedere stijl. Of je nou kiest voor een romantische of juist een moderne uitstraling op het dakterras, de planken zullen erbij passen. Dit komt doordat ze met de handgevormde kopieën zijn van eiken planken en te verkrijgen zijn in diverse kleuren. Hierbij zorgen de kleurschakeringen en de houtnerf ervoor dat de planken nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Wat daar ook aan bijdraagt is de keuze voor een grove of fijne structuur, je creëert zo altijd de beoogde sfeer.  

Nog meer voordelen 

Tot slot vertellen we je graag nog een paar andere voordelen van de Millboard planken uit de Alterwood collectie. De uitzettingscoëfficiënt van het product is namelijk erg laag waardoor de planken, in tegenstelling tot echte houten planken, niet krom zullen trekken. Bovendien zorgt de dimensionale stabiliteit ervoor dat er verstekhoeken gemaakt en verlijmd kunnen worden. Zo ontstaat een nette en strakke hoekverbinding, voor een nog mooier eindresultaat. Er zijn daardoor dus geen scherpe randen en het stootboard is tevens flexibel te plaatsen. Dit betekent dat het zelfs mogelijk is om schitterende rondingen te creëren. Dus wil je genieten van een onderhoudsvrij dakterras met een luxe uitstraling? Dan zijn de Millboard vlonderplanken van Alterwood zeker het overwegen waard.  

 

Editor: Media team

Datum: 01-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: Alterwood