Creëer een sfeervol terras met deze tips

Royal Botania

Om ervoor te zorgen dat de buitenruimte voldoet aan al jouw wensen, en dan niet alleen op esthetisch niveau maar ook op het comfort level, kun je kiezen voor de buitenmeubelen van Royal Botania. Met deze tuinmeubelen kun je jouw terras eenvoudig een stijlvolle en luxe uitstraling geven. Om hier een idee bij te krijgen heeft Royal Botania verschillende tips voor je op een rijtje gezet. Met deze vijf tips creëer je eenvoudig een terras- of tuininrichting om u tegen te zeggen. Lees dus vooral verder als je wilt weten hoe je dit precies doet. 

Kies voor een uitgebreide collectie 

De kans is groot dat jouw tuin bestaat uit verschillende terrassen waar je bijvoorbeeld kunt tafelen, van de zon kunt genieten of heerlijk kan relaxen. Deze verschillende terrassen liggen meestal erg dicht bij elkaar, daarom is het slim om te kiezen voor een uitgebreide outdoor collectie waarvan je weet dat hij alles te bieden heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de Kameleon Calypso collectie van Royal Botania. Deze bestaat uit een luxe barstoel, lage relaxbank en een ligbed. Al deze meubelen matchen geweldig goed bij elkaar en zijn naar smaak vorm te geven.  

Meegaan met de trends 

De inrichting van de buitenruimte moet stijlvol zijn en aansluiten bij jouw eigen smaak. Maar wat als de trends veranderen en jouw smaak daarin meegaat? Dat is geen probleem wanneer je kiest voor de Strappy Collectie van Royal Botania. Het frame van deze meubelen blijft hetzelfde, maar straps pas je aan naar jouw kleur- en materiaalwens. Dit maakt het eenvoudig om te wisselen waardoor je snel een andere look & feel op het terras creëert.  

Houdt rekening met de weersbestendigheid 

Het is ook slim om rekening te houden met de weersbestendigheid van meubelen, zeker nu het weer wat guurder wordt. De nieuwste materiaaltrend sluit hier dan ook uitermate goed bij aan; leder. Leer was altijd al een geliefd materiaal voor het interieur, maar nu gaan ook steeds meer designers hier buiten mee aan de slag. Royal Botania kon dan ook niet achterblijven en produceerde all-weather leather in verschillende kleuren. Dit leer is een soort weerbestendige vinyl dat dankzij UV-bestendigheid een lange levensduur biedt.  

Kies voor accessoires 

Naast tuinmeubelen met een lange levensduur zijn accessoires ook van groot belang, zij zorgen ervoor dat het terras uiteindelijk de beoogde sfeer krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een parasol die je behoedt van een plotse regenbuien en een heerlijk schaduwplekje creëert tijdens een hete zomerdag. Om het terras nog sfeervoller te maken zou je nog kunnen kiezen voor een mooie bijzettafel en een poef om je benen te kunnen strekken. Bijpassende kussens maken het geheel helemaal af. 

Sfeervolle verlichting 

Ook wanneer de avond valt wil je optimaal kunnen genieten van de buitenruimte. Een afknapper op een sfeervolle avond is toch wel te felle verlichting. Gelukkig biedt Royal Botania hier verschillende oplossingen voor, in de vorm van outdoor lighting. Kies voor sfeervolle vloerverlichting, wandarmaturen en tafellampen. Zo schep je een gemoedelijke sfeer die de setting kracht weet bij te zetten.  

 

Tot slot maak je jouw luxe terras helemaal af door exotische planten te plaatsen, te kiezen voor een mooie buitenbar of een vuurelement te creëren. Laat je vooral niet beperken door de verbeelding en durf uit te proberen. Zo heb je binnen no-time de buitenruimte van je dromen.  

Editor: Media team

Datum: 31-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Royal Botania