Creëer sfeer in je achtertuin

De lente komt langzaam maar zeker om de hoek, dat wil zeggen: bijna zomer! Zodra het zonnetje tevoorschijn komt gaan we massaal naar buiten om ervan te genieten. En hoe fijn is het om in je eigen tuin te kunnen genieten van het mooie weer?! Zonder de deur uit te hoeven toch een vakantiegevoel. Dan is het natuurlijk wel zo leuk als je tuin een sfeervolle en prettige omgeving is om deze zonnige dagen en zwoele zomeravonden in door te brengen. Wat dat betreft hebben we gelukkig nog wel even om opzoek te gaan naar de juiste tuinstoelen, de mooiste bloemen en de gezelligste aankleding.

Ultiem relaxen

Allereerst is het belangrijk om ultiem te kunnen relaxen. Je zult in de zomer behoorlijk wat tijd doorbrengen in de tuin dus goede tuinmeubelen mogen niet ontbreken! Wat voor tuinmeubelen je kiest kan bepalend zijn voor de sfeer van de tuin. Kies je voor een strakke loungeset of voor een meubelen van bijvoorbeeld steigerhout? Deze keuze van meubelen kunnen ervoor zorgen dat er een klassieke, of juist rustieke sfeer in je tuin naar boven komen.

Sfeervolle aankleding

Om jouw tuin een wat huiselijkere touch te geven kun je aan de slag gaan met accessoires. Met accessoires die bij je passen creeer je niet alleen een huiselijk gevoel in je tuin, maar krijgt de tuin ook een persoonlijke stijl. Denk hier bijvoorbeeld aan kussentjes op de tuinmeubelen, bloembakken of kaarsen.

Sfeerverlichting

Ook voor de zwoele zomeravonden moet je tuin geschikt zijn om te gebruiken. Daarom is verlichting dus zeker niet onbelangrijk voor de sfeer in de tuin. Op deze manier kun je de gezellige, mooie of bijzondere hoekjes van de tuin onder de aandacht brengen door middel van bijvoorbeeld spotjes.

Tekst: Charlotte Adriaansen

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.