Bob Manders heeft de prachtige architectuur verzorgd van deze villa.

Mooie samenwerking op hoog niveau

Een kijkje in de Culimaat keuken van Bob Manders

De samenwerking tussen high-end keukencreateur Culimaat en architect Ir. Bob Manders is al vele jaren zeer succesvol. In 2004 ontwierpen zij samen namelijk al hun eerste keuken en met model BloxX wonnen zij de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award 2015. The art of living maakte een afspraak bij Bob Manders thuis, in het prachtige en altijd gezellige Brabant. En daar werden we niet alleen blij verrast door de keuken…

We treffen Bob aan in zijn royale appartement, gelegen aan de rand van het plaatsje Vught. “Het is hier fantastisch wonen, van alle luxe voorzien en met meer dan genoeg ruimte om te bedenken, te testen en te creëren. Daarbij genieten we van een fenomenaal uitzicht en zitten we zó in de stad of op de snelweg.” Dat klinkt goed en lekker praktisch! Gedurende ons gesprek lijkt dat ook een rode draad te zijn: het oog wil wat, maar het moet vooral ook functioneel zijn.

Een chique keuken met stijlvolle nuances

Bob geeft ons een rondleiding door de keuken: “Onze keuken begint eigenlijk al in de gang, met veel opbergruimte achter plafondhoge, houten kastdeuren. Tegenover de eethoek volgt een laag, extra diep keukenblok van marmer, zonder lades. Om de loopruimte in de keuken niet te verstoren door uitreklades, hebben we gekozen voor een opbergunit in het blok, die met één druk op de knop van de afstandsbediening geruisloos omhoogkomt.”

Mat afgewisseld met glans
Net als in de gang, heeft Bob in de keuken zelf ook hoge houten kastdeuren toegepast. Deze heeft hij afgewisseld met deuren van donker gerookt glas, waarachter veel ruimte, de nodige keukenapparatuur en zelfs een mini-pantry schuilt. “De besteklades heb ik boven de vaatwasser geplaatst. Dat ruimt gemakkelijk op.” De combinatie van donker hout, wit marmer en blauwstaal, en mat afgewisseld met glans, maken het sober en eenduidig, doch spannend. Chique, met stijlvolle nuances.

De exclusieve bank van RAW interiors staat mooi op de houten vloer van H&T Vloeren.

Niks is te gek
Bob Manders vertelt verder, dat Culimaat en hij uitsluitend op maat ontwerpen. De keuken is bij uitstek de ruimte in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Bob Manders neemt de keuken dan ook mee als onderdeel van het interieur in het totaal ontwerp. “Qua design blijf ik vanzelfsprekend binnen de kaders van dat geheel, dus de kunst zit ‘m voor mij in het zo functioneel en kwalitatief zo hoogwaardig mogelijk vertalen van de wensen en behoeften van de opdrachtgever.”

“Daarin vinden Culimaat en ik ons als geen ander”, voegt hij eraan toe. “Vanuit onze gedeelde passie gaan we beiden voor het allerbeste resultaat en denken we niet beperkingen. Culimaat staat voor nieuwe dingen maken en zij zijn daar ook niet bang voor. Niks is voor hen te gek. Dat is heel prettig werken en bovendien hoeven we ons uiteindelijk alleen nog maar af te vragen of het technisch mogelijk is.”

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: