Leefkeuken | Culimaat, the art of living

Chique leefkeuken | Culimaat

Harmonieus, contrastrijk en persoonlijk: zo laat dit schitterende appartement, gelegen in een Brabantse binnenstad, zich in het kort omschrijven. Om tot dit resultaat te komen werden de leefwijze, identiteit en achtergrond van de opdrachtgever samen met de moderne architectuur en stadse omgeving verweven in een uniek interieurontwerp. The Art of Living mocht binnenkijken in het bijzonder smaakvolle geheel, verrijkt met onder andere een prachtige houten vloer en chique leefkeuken.

Leefkeuken | Culimaat, the art of living

Decoratie potten: Peter van Son. Houten vloeren: VloerenExclusief. Verlichting + E-Installatie: Oerlicht. Leverancier meubels: De Toren Interieurs. Interieurarchitect: Erik Koijen Interieurarchitectuur.

Interieurbouw: Interieurbouw Ad van ierland. Stalen deuren: Bouw en Interieur Patrick Snoeren. Deurbeslag: FORMANI. Binnendeuren: Frank van den Boomen Deuren.

Leefkeuken | Culimaat, the art of living

Keuken: Culimaat High End Kitchen. Kokenwaterkraan: Quooker Nederland BV.

Ruimtelijkheid en verbinding

Achter de realisatie van het interieur gaat een bijzonder verhaal schuil. “Toen ik in 2006 Erik Koijen Interieurarchitectuur begon, was dit mijn eerste opdrachtgever,” vertelt interieurarchitect Erik Koijen enthousiast. “Het interieurontwerp voor dit appartement, gelegen in een volledig nieuwgebouwdcomplex, was de derde keer dat we een samenwerking met deze opdrachtgever aangingen. De grootste uitdaging bij dit project was om de identiteit, leefwijze, achtergrond en dierbare bezittingen zoals kunst en antiek te versmelten met de moderne architectuur en stadse omgeving en zo tot een harmonieuze eenheid te komen.

Bad: Duravit Nederland. Douche afvoer: Easy Drain.

Leefkeuken | Culimaat, the art of living

Badkamer grote platen: Grespania Benelux. Badkamer Installatie: Verstappen – Van Amelsfoort.

Zachte contrasten

Een mooi voorbeeld van de gecreëerde eenheid vinden we in de leefruimtes. “Bij de living en eetkamer hebben we gekozen voor een laag kastmeubel, zodat het open zicht in de ruimtes niet wordt verstoord,” vertelt Erik. “Hierdoor heb je vanuit de eetkamer bijvoorbeeld ook zicht op de sfeervolle haard in de living. Aan de andere kant van de leefruimtes bevindt zich een aparte tv­hoek. Door de open indeling blijf je ook vanuit dit deel bij de rest van de ruimtes betrokken.” De verbinding wordt versterkt door stalen tussendeuren en de keuze voor enkele hoofdmaterialen en -kleuren.

Leefkeuken | Culimaat, the art of living

Leefkeuken | Culimaat, the art of living

Buitenmeubilair: Borek parasols | outdoor furiture.

Luxe keuken met ongekend comfort

De door Culimaat High End Kitchens ontworpen en gerealiseerde leefkeuken vormt het centerpiece van het sfeervolle appartement. Het design van de keuken is gebaseerd op het Ligna¬model, dat zich kenmerkt door een wit keukenblok in combinatie met een eikenfineer kastenwand. De fronten van de deuren hebben ze twaalf centimeter dik gemaakt, waardoor deze een zekere grandeur uitstralen. In combinatie met de slanke glazen wanden is een verrassend en speels geheel ontstaan. De deuren kunnen van positie verwisseld worden, waardoor de keuken heel flexibel is in gebruik en uitstraling. Het eiland is vervaardigd uit Corian®, een materiaal dat bijzonder makkelijk is in onderhoud en het mogelijk maakt om een monochroom geheel te creëren.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer projecten zien van Culimaat?