Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Droomkeuken in vrijstaande villa | Culimaat

Van een landelijke sfeer naar een moderne leefruimte

Een mooie leefkeuken die de woning helemaal af maakt. Dat was de wens van één van de klanten van Culimaat High End Kitchens. Na een kennismakingsgesprek startte een intensief samenwerkingstraject dat resulteerde in de oplevering van een droomkeuken.

Een prachtige vrijstaande villa aan een mooie laan in de provincie Noord-Brabant. Zo laat zich het decor van de woning van de klanten het beste omschrijven. Een woning die gaandeweg de jaren steeds meer is uitgegroeid tot het ‘eindplaatje’ dat de bewoners voor ogen hadden, met nu ook de lang gekoesterde droomkeuken.

“We vielen voor de rust, ruimte en het vele licht van dit huis. Wel spraken we direct de wens uit om enkele delen van de woning te renoveren, zodat het volledig naar onze smaak werd ingericht en het echt ‘ons huis’ zou worden. In de loop der jaren hebben we verschillende ruimtes aangepakt en nu was het tijd voor de keuken”, aldus de bewoners.

Deze prachtige op maat gemaakte keuken is gerealiseerd door Culimaat.

Om extra sfeer te creëren is er een gashaard geplaatst van het merk Boley met daarboven een mooi Tv-scherm van Bang & Olufsen Henri Tibosch.

De stalen deuren, gerealiseerd door De Rooy metaaldesign, verbinden de verschillende ruimtes met elkaar.


“We wilden het landelijke karakter van de oude keuken transformeren
in een moderne, strakke, maar toch sfeervolle uitstraling”


De afzuigkap in het dak is gerealiseerd door Wave Kitchen Products.

Er werd gekozen voor een grote houten, op maat gemaakte kastenwand in een donkere kleur, waarin verschillende apparatuur is weggewerkt. Zoals de ovens van Gaggenau, die ook de gaskookplaat leverde en de koelkasten van Sub Zero. Daarnaast op de voorgrond de MGS Vela keukenkraan van massief RVS.

De lichtgrijze gietvloer van DRT Vloeren past mooi bij de keuken, maar sluit ook mooi aan op de andere ruimtes. Zoals de woonkamer en de gang waar een houten visgraat vloer ligt.

Eén grote leefruimte
Het was altijd al de wens van de bewoners om een grote leefkeuken te creëren die de verschillende delen van het huis met elkaar verbindt en waar ze met het hele gezin kunnen genieten. De aangrenzende kamer werd bij de ruimte betrokken, zodat er één grote leefruimte ontstond. “Daarnaast wilden we het landelijke karakter van de oude keuken transformeren in een moderne, strakke, maar toch sfeervolle uitstraling, zodat de ruimte mooi aansluit bij de rest van de woning, maar ook op zichzelf een hele prettige leefomgeving is.”

Wensen en ideeën
“We zijn het traject gestart met het bespreken van de wensen en ideeën”, vertelt Twan Swanenberg van Culimaat. “Hierbij proberen we, naast een goed beeld van de smaak en stijl, ook altijd een goed idee te krijgen over het gebruik van de keuken en de leefstijl van de klanten. Deze input gebruiken we voor de ontwerpfase. In dit geval wilden de klanten graag de kleur wit en hout terug laten komen in de keuken en veel lichtinval creëren. Dat zijn elementen waar we extra rekening mee hebben gehouden. Daarnaast gaf mevrouw aan het leuk te vinden om uitgebreid te koken voor grote gezelschappen. Hierop hebben we samen de keuze voor de apparatuur gebaseerd. Zoals de gaskookplaat in combinatie met de twee ovens van Gaggenau, die mooi onder elkaar zijn weggewerkt in een grote wandenkast. Ook hadden zij de wens om een grote koelkast en wijnkoeler van Sub-Zero in de keuken te integreren. Daar hebben we in het ontwerp aandacht aan besteed.”

HAWEE Bouw B.V. is tot aan het eind betrokken geweest bij deze prachtige villa.


“Omdat de afzuigkap op een subtiele manier in het plafond is geïntegreerd,
creëert het veel openheid en ruimte”


Het strakke, witte keukenblok is gemaakt van het materiaal corian. De koel- en wijnkast zijn van Sub-Zero.

Strakke keuken met sfeervolle haard
Voor dit project werd in samenspraak met de klanten gekozen voor het keukenmodel Ligna. Dit concept typeert zich door het strakke, witte keukenblok van het materiaal corian. “De Ligna heeft een moderne, maar toch sfeervolle uitstraling,” vertelt Twan. “Omdat de afzuigkap op een subtiele manier in het plafond is geïntegreerd, creëert het veel openheid en ruimte. Er is gekozen voor een grote houten, op maat gemaakte kastenwand in een donkere kleur, waarin verschillende apparatuur is weggewerkt. Aan het einde van de kastenwand is een apart blad gecreëerd van marmer. Om wat extra sfeer aan te brengen, is er een gashaard geplaatst van het merk Boley met daarboven een mooi tv-scherm van Bang & Olufsen Henri Tibosch.”

Bewoners: “We genieten enorm van onze keuken die nu echt een leefruimte is geworden en een echte eyecatcher is binnen onze woning. De hele verbouwing van de ruimte zelf, die we samen met de aannemer HAWEE Bouw hebben uitgevoerd, is een behoorlijke klus geweest. Uiteindelijk zijn we ontzettend trots op het eindresultaat. Ons huis is nu helemaal af, met dank aan onze droomkeuken!”

Fotografie: Peter Baas

Meer projecten van Culimaat bekijken?

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: