Culinaire avonturen in je eigen luxe buitenkeuken

Een keuken is meer dan alleen een kookruimte, zeker als je kiest voor een buitenkeuken. Het creëert culinaire avonturen in de openlucht. Ga je voor een complete buitenkeuken? Dan kan een pizza oven buiten natuurlijk niet ontbreken voor de echte keukenprinsen en -prinsessen. Daarnaast dient er ook nagedacht te worden over de beschutting, bijvoorbeeld een buitenkeuken overkapping of luxe schaduwdoek oftewel zonnedoek. Je wilt natuurlijk niet natregenen als je een lekkere maaltijd bereid. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen de felle zon. Onderaan deze blog vind je onze tips om jouw buitenkeuken helemaal compleet te maken. Lees snel verder: je culinaire avontuur start hier.

Welke onderwerpen komen aan bod in deze blog?

Een luxe buitenkeuken is een echte aanvulling op je tuinontwerp.

  • Alle weerbestendige materialen op een rij
  • Beschuttingsmogelijkheden van je buitenkeuken
  • Het kiezen van de juiste accessoires
  • Een stijlvolle buitenbar
  • Het hele jaar door genieten van je buitenkeuken
  • Inspirerende voorbeelden

 

Nieuwsbrief – V1 [start mei 2024]

Geen titel

Tuinen, subblog, buitenkeuken, tuin inspiratie, tuin ideeen, Lusso Outdoor, The Art of Living

Weersbestendige materialen

Natuurlijk staat een buitenkeuken zoals de naam zegt buiten, daarom is het essentieel dat het materiaal tegen alle weersomstandigheden bestand is. Denk hierbij aan robuuste materialen zoals hout, natuursteen, keramiek, porselein en aluminium. Aluminium is perfect voor buitenomgevingen, het is namelijk bestand tegen corrosie en roest, erg licht en bovendien duurzaam. Ideaal dus voor de keukenkasten. Behalve aluminium is hout ook een materiaal dat tegen een stootje kan. Denk hierbij aan hardhoutsoorten zoals sipo, iroko en teakhout.  

Voor het keukenblad wordt vaak gewerkt met waterbestendige en hygiënische materialen zoals natuursteen, keramiek of porselein. Daarnaast zijn ze hittebestendig, uiterst krasbestendig en in diverse kleuren en patronen beschikbaar. Lusso Outdoor denkt graag met je mee wat betreft het plaatsen van een buitenkeuken: ze hebben oog voor detail en creëren unieke designs. 

Beschutting van je buitenkeuken

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je buitenkeuken. Ook als er wat regendruppels vallen op een warme zomerdag. Beschutting is daarom belangrijk. Niet alleen om te schuilen wanneer het diner in het water valt, maar ook om de keukenapparatuur te beschermen. Een buitenkeuken overkapping is een permanente structuur, vrijstaand of aan de woning bevestigd. Het biedt volledige bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden en kan voorzien worden van bijvoorbeeld glazen wandpanelen voor extra bescherming. Een overkapping is er in allerlei soorten en maten. Van een aluminium overkapping, tot een houten overkapping en lamellen overkapping. Heeft je woning al een overkapping of veranda? Houd dan met de materiaalkeuze van je buitenkeuken rekening met de uitstraling van het exterieur van je woning en tuin. Bij een landelijke uitstraling kies je voor bijvoorbeeld houten keukenkasten en een donker keukenblad, waar je bij een modern exterieur kiest voor aluminium, een modern keukenblad en lichte kleuren.

Een schaduwdoek of zonnedoek

Een schaduwdoek of zonnedoek is een minder permanente constructie, maar niet minder functioneel dan een buitenkeuken overkapping. Met het juiste materiaal geeft een zonnedoek ook een zeer luxe en sfeervolle uitstraling in je tuin en buitenkeuken. Maak het af met gezellige tuinverlichting om jouw zomeravond compleet te maken. Daarnaast is het voordeel dat het doek ook kan worden gedemonteerd als het weer dat toelaat.

Maak je buitenkeuken compleet met de juiste accessoires

Een buitenkeuken bestaat niet enkel en alleen meer uit gaspitten, een barbecue en gootsteen. Vul je buitenkeuken aan met een buitenkoelkast, wijnkoelkast of pizza oven. Met de juiste accessoires creëer je een heerlijke plek buiten waar je lang kunt tafelen met vrienden en familie. Een pizza oven buiten kan dan natuurlijk niet ontbreken. Hierbij maak je de keuze tussen een gasgestookte of hout gestookte pizza oven. Hout geeft net zoals een kolenbarbecue een rokerige smaak af, de ultieme smaakervaring. Een gasgestookte pizza oven biedt veel gemak en meer flexibiliteit wat betreft een ‘spontane pizza-ervaring’.  

Een stijlvolle buitenbar

Een buitenkeuken met bar is een stijlvolle toevoeging aan je buitenruimte. Is je buitenkeuken voorzien van een buitenkoelkast of speciale wijnkoelkast? Maak je ontwerp dan compleet met een buitenbar met barkrukken. Terwijl jij aan het kokerellen bent, kan het gezelschap plaatsnemen aan de bar. Houd bij de keuze voor de barkrukken weer rekening met het materiaal zodat het bestand is tegen verschillende weerstypen. Voor extra comfort kies je een barkruk met rugleuning en voetsteun. Qua uitstraling zorg je voor een mooi samenhangend geheel met het ontwerp van je buitenkeuken. Een moderne, strakke barkruk heeft een eigentijdse uitstraling. Een rustieke, traditionele stijl geeft een warme en uitnodigende sfeer.  

Geniet ook in de winter van je buitenkeuken

Ervaar niet enkel in de zomermaanden de magie van buiten koken, maar ook in de winter. Een luxe buitenkeuken is van alle gemakken voorzien en bestand tegen alle weerstypen, ook (vries)kou. Ben je een echte barbecue fanaat? In plaats van een losstaande barbecue is het mogelijk een barbecue te verwerken in het ontwerp van je buitenkeuken. Zo is je barbecue perfect verwerkt tussen de keukenkasten en het keukenblad. Op deze manier creëer je een samenhangend geheel. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom de barbecue beschikbaar is om veilig te kunnen grillen. Werkbladen van natuursteen, keramiek of porselein zijn uiterst geschikt omdat ze hittebestendig zijn.  

Met een buitenkeuken kun je het hele jaar door genieten van je buitenruimte en bijvoorbeeld ook een winterbarbecue organiseren. Met de juiste beschutting blijft de warmte die van je barbecue afkomt langer hangen. Voor extra warmte en comfort plaats je een terrasverwarmer of heater onder je overkapping.  

Nog meer tuin inspiratie? In het magazine over Outdoor Living tonen we je de prachtigste tuinen, ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en houden we je op de hoogte van allerlei innovatieve producten die niet in jouw droomtuin mogen ontbreken. De beste Nederlandse én Belgische tuin professionals aan het woord.

Meer over buitenkeukens:

Samenwerken met The Art of Living?

Dagelijks inspireren en informeren wij onze trouwe volgers via onze kanalen. Mede door onze actieve online activiteiten, weten wij precies welke content wel of niet aanslaat bij de doelgroep. Door dit gegeven en een constante aanvoer van relevante publicaties, houden we de stijgende lijn vast in onze volgers aantallen en interactie percentages. Door onze online kanalen te gebruiken om uw bedrijf te promoten, kunnen we u verzekeren van een hoog exposure cijfer.