Dakbedekking


Partners

Artikelen

Meer over Dakbedekking

Bescherm jouw huis

Laat jouw woning er weer als nieuw uitzien door het aanschaffen van een nieuwe dakbedekking of door nieuwe gevelwerken. Dakbedekking is een beschermende laag tegen weersinvloeden. Zo zorgt het voor een waterdicht, tochtvrij en sneeuwdicht dak, daarnaast beidt de bescherming tegen hitte, zonlicht, dieren en wind. De laag die wordt aangebracht kan zowel op een plat als hellend dak. Opzoek naar de ideale dakbedekking voor jouw nieuwe woning, of moet de huidige vervangen worden, lees dan vooral verder!

Bij dakbedekking denk je waarschijnlijk al snel aan het dak van een huis, maar ook voor dakbedekking schuur zijn er veel mogelijkheden. Voorzie de schuur ook van dakbedekking en maak zo het hele exterieur plaatje compleet.

Maak het jezelf gemakkelijk en ga opzoek naar een dakbedekking die weinig onderhoud nodig heeft, eenvoudig aan te brengen is, onbrandbaar is, bestand is tegen atmosferische invloeden en licht van gewicht is. Denk goed na over de kleur en de vorm van de dakbedekkingselementen, deze dragen namelijk bij aan het exterieur van jouw woning. Bij een plat dak speelt dit een minder grote rol. Platte daken worden geheel waterdicht gelegd. Bij een hellend dak moeten de dakbedekkingselementen ervoor zorgen dat het water ervan af kan lopen zonder binnen te dringen.

Dakbedekking plat dak en dakbedekking hellend dak, voor het leggen hiervan zijn verschillende mogelijkheden. Denk bij een hellend dak bijvoorbeeld aan dakpannen, deze zijn nog altijd erg populair. Binnen dakpannen bestaat weer een keuze tussen betonnen, keramische, platte en holle dakpannen. De keuze hang vaak af van het gewenste uitzicht en het beschikbare budget. Opzoek naar een hellend dak met een exclusieve uitstraling, dan is een leien dakbedekking een goede keuze. In vergelijking met dakpannen gaat het hier om een relatief dunne bedekking. Een hellend dak met een landelijke uitstraling creëren, dan is een rieten dakbedekking een goede keuzen. Naast bovenstaande mogelijkheden voor een hellend dak kan er ook nog gekozen worden voor dakplaten, zinken dakbedekking en een groendak. Bij een groendak zal je al snel denken aan een platdak, maar ook op een hellend dak is dit zeker een mogelijkheid! Voor platte daken bestaan er ook veel verschillende soorten dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan bitumen, PVC, groendak en EPDM.

De keuze voor dakbedekking is misschien nog wel breder dan je in eerste instantie dacht. Welke dakbedekking het beste bij jouw woning zal passen hangt af van een aantal factoren. Zo ligt het aan het soort dak, heb je een plat dak of een hellend dak? Wat is het beschikbare budget, de gewenste uitstraling, de gewenste levensduur en de mogelijke uitvoering?