De 5 tuintrends van dit moment

De zomer komt er weer aan en de kans is groot dat ook jij veel tijd in de tuin besteed in de zomer. Daarom is het best fijn om een verzorgde en uitgeruste tuin te hebben voor dat het weer echt warm wordt. Laatst bezocht ik de site van tuinmaximaal omdat ik mijn eigen tuin moest voorbereiden op het warme weer. Ik heb onder andere gekeken naar de kopjes Schuifpui & Pergola’s. Zelf wil ik namelijk een pergola met een schuifpui. Een pergola met schuifpui is namelijk ideaal voor in de winter en zomer. In de zomer kan je de schuifpui open zetten en lekker genieten in je pergola. En als het wat gaat afkoelen doe je schuifpui weer dicht en sluit je nota bene een kacheltje aan zodat je altijd tot rust kan komen in je pergola.

De tuin zelf

Iedereen heeft wel eens behoefte aan buitenlucht en met de juiste tuin creëer je de perfecte omgeving om even tot rust te komen, om gewoon wat te drinken en om je dagelijkse dosis buitenlucht op te halen.

De tuintrends van 2020

Tegenwoordig zijn de tuintrends heel divers en toegankelijk zo is het nu echt in om een bonte gezellige tuin te hebben maar ook om een zachte organische tuin te hebben. De nieuwste tuintrend van dit jaar is de zogenoemde alles mag tuin. Bij de alles mag tuin moet je denken aan felle kleuren met een rauwe uitstraling. Het mooie aan de alles mag tuin is dat het een heerlijke ongedwongen sfeer geeft en dat is echt wel een blikvanger in je tuin. Bij de alles mag tuin is wel een ding heel belangrijk en dat is dat alles mag. Dus als jij er voor kiest om deze trend te volgen en toe te passen op je eigen tuin laat je creativiteit dan vooral los.

Een terrasoverkapping in je tuin

Ook de terrasoverkapping is een trend. Deze trend is er al wel een paar jaar maar er is niks mis met een tijdloze trend. Sterker nog een tijdloze trend heeft juist veel voordelen. Het fijne aan een terrasoverkapping is dat je het kan combineren met de trends die ik in het vorige kopje heb benoemd.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.