De Bog Oak collectie van Wonderwall Studios

Wonderwall Studios

Wonderwall Studios is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en produceren van houten panelen voor allerlei oppervlakten. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van teruggewonnen hout en er worden alleen lokale ambachtslieden ingezet, om zo duurzaam bezig te zijn. We laten je graag kennis maken met het bedrijf en daarom tonen we je hun collectie; Bog Oak. Deze collectie is volledig gemaakt van moeras eik. Deze bomen zijn geschikt voor gebruik als ze jaren in het moeras hebben gelegen. Dit zorgt er namelijk voor dat de boom een dramatische zwarte, bruine of grijze kleur krijgt. Het is een exclusieve houtsoort die, door Wonderwall Studios, op een premium manier verwerkt wordt.

Een exclusieve uitstraling

Het hout dat wordt gebruikt voor de Bog Oak collectie komt dus uit een moeras. Daardoor is het, als het ware, een opeenhoping van organisch materiaal. Door de jaren, of eeuwen, heen is het hout dieper gezonken het moeras, waar het in aanraking kwam met zuren en minelaren. Dit zijn de aspecten die de Bog Oak zijn unieke kleur geven. Hoe intenser de zwarttint van het hout is hoe ouder het oud is. Doordat het hout als het ware onderdeel werd van het moeras, is het moeilijk om de stammen uit de bodem te halen. Dit vraagt dan ook de nodige expertise.

Liefde voor het vak

Het hout, voor de Bog Oak collectie van Wonderwall Studios, wordt gewonnen in Oekraïne. Hier werkt Wonderwall Studios samen met een familiebedrijf dat al jaren in het vak zit. Dit houdt in dat ze weten hoe het proces van winning in zijn werk gaat en hoe zij de beste kwaliteit kunnen leveren. Hierdoor kunnen de mooiste producten ontstaan die volledig voldoen aan alle verwachtingen. Het is een knap staaltje vakmanschap dat maar weinig mensen beheersen. De liefde voor het vak is dan ook uit de producten af te lezen.

Editor: Media team

Datum: 03-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Wonderwall