De bungalow is terug van weggeweest

Robin van den Dungen Gronovius

Wie wist dat een bungalow zo ontzettend classy kan zijn? Deze jaren 70’-bungalow heeft een complete facelift gekregen en heeft ook van binnen een enorme upgrade gekregen. Ook de tuin die compleet nieuw is aangelegd maakt enorm deel uit van de waanzinnige uitstraling van deze bungalow. RvdDG, Robin van den Dungen Gronovius, mocht deze bungalow opnieuw uitvinden en verder uitbreiden met een grote garage voor twee auto’s. De compleet nieuwe schil is perfect geïsoleerd naar de huidige maatstaven voor isolatiewaardes. Duurzaam is deze bungalow dus ook. Het moderne gebruik van materialen, zoals de donker gebeitste Frakédelen, het pleisterwerk en het metselwerk, zorgt ervoor dat deze bungalow een uitstraling heeft die jou omverblaast!

bungalow, RVDDG, The Art of Living

Bungalow met verrassingen

Allereerst zie je dat de entree wordt ingeleid door een lange luifel naast de dubbele garage. Deze vorm van een warme ontvangst is een moderne uitwerking met veel uitstraling. De deuren naar de garage en de berging zijn opgenomen in de houten gevelbekleding, zodat ze bijna verdwijnen in de architectuur. Het huis is hierdoor voorzien van prettige verrassingen. Wat ook meteen opvalt is de sfeervolle verlichting in de tuin en aan de gevel. Het lijken misschien bijzaken, maar licht is allesbepalend voor het aanzicht zodra de zon ondergaat. De achterzijde heeft een grote veranda met open haard waar het hele jaar gezeten kan worden. De verbinding met de woonkamer is heel direct, want de living grenst aan deze veranda. Je wandelt dus zo met je kop thee naar buiten.

Lijnen die boeien
Wat verder heel mooi is aan dit pand is dat de thematiek van de woning is doorgetrokken in de tuin. De verticale tuinafscheiding middels zwarte hoge palen is zowel een eyecatcher als een optische afscheiding. Hiermee heeft de tuinarchitect van Heart for Gardens lijnen weten te creëren die je blijven boeien. Het mooie is dat de slaapkamers grenzen aan deze mooie tuin. Eigenlijk logisch als je een bungalow bewoont, maar het is een soort luxe die een gemiddelde woning niet kent.