gietvloer, DRT Gietvloeren, the art of living

  • DRT Gietvloeren
  • Vughterstraat 280
  • 5211 GR ‘s-Hertogenbosch
  •  

De charme van een gietvloer | DRT Gietvloeren

Een modern gebouw met natuurlijke uitstraling en mid-century-invloeden: zo luidde de woondroom van Jasper van Grootel, oprichter van design verlichtings- en interieurstudio JSPR – en zijn vriendin en rechterhand Eva Oude Blenke. Om de woondroom tot leven te wekken, werd de expertise ingeschakeld van architectenbureau WillemsenU. In samenwerking met het bureau ontstond een iconisch gebouw, dat perfect in de omgeving is ingebed en niet onderdoet voor een luxe villa in de heuvels van California. Magazine The Art of Living kreeg een exclusief kijkje in het werkelijk fantastische geheel, dat als basis een waanzinnige gietvloer heeft van DRT Gietvloeren.

gietvloer, DRT Gietvloeren, the art of living

Ingetogen luxe

Op de begane grond zijn de leefruimtes gesitueerd, zoals een riante keuken, eetkamer en living. De smaakvolle inrichting ademt een sfeer van ingetogen luxe, die wordt gecompleteerd door een uniek panoramisch uitzicht op de buitenruimte. Ze hebben er bewust voor gekozen om de leefvertrekken in een open ruimte samen te brengen, waardoor – zeker in combinatie met de hoge plafonds – het idee van een loft wordt gewekt. Bij een loft denk je direct aan de rauwe uitstraling van beton. Hier is dat gerealiseerd middels een gietvloer. Om het geheel niet kil te laten aanvoelen, hebben ze in de vloeren gespeeld met hoogtes, waardoor direct meer afbakening tussen de verschillende functies.

gietvloer, DRT Gietvloeren, the art of living

Meer over DRT Gietvloeren

Sinds 1983 is DRT Gietvloeren de specialist op het gebied van betonlook gietvloeren. De organisatie heeft zijn naam te danken aan de afkorting van Dobbelsteen Renovatie Techniek. In het begin stond Jan Dobbelsteen aan het hoofd van de organisatie verhandelde hij geïmporteerde cementgebonden egalisatie-systemen uit Zweden. Tegenwoordig staat zijn zoon Pietjan Dobbelsteen en Andriette Dobbelsteen aan het hoofd van de organisatie. Zij hebben de betonlook gietvloeren geïntroduceerd in de Nederlandse markt. De eerste gietvloer is al in 1987 gelegd en heeft sindsdien zijn toetreden op de designwoonmarkt gemaakt. Ook was DRT de eerste organisatie in de Benelux die een eigen service, onderhoud en schadeherstel afdeling heeft.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Hans Gorter

____

 

 

DRT Gietvloeren, Gietvloer betonlook, betonnen vloer, gietvloeren, betonlook vloeren, the art of living

 

 

____

Meer projecten bekijken van DRT Gietvloeren?