De duurzame, innovatieve design kranen van VOLA 

VOLA

VOLA is al decennialang, namelijk sinds 1968, specialist op het gebied van kranen en accessoires. Ruim vijftig jaar geleden werd de allereerste klassieke, tijdloze, design kraan ontworpen door Arne Jacobsen. Tot op de dag van vandaag is deze kraan nog steeds verkrijgbaar in The Orginal collectie. Alle producten van VOLA zijn zo geproduceerd dat deze generaties lang meegaan. Behalve dat de producten generaties lang meegaan, worden deze ook al generaties lang door de beste vakmensen geproduceerd.  

Duurzaam en innovatief

De fabriek van VOLA in Denemarken is de thuisbasis van generaties toegewijde vakmensen. Vakmensen die er allemaal trots op zijn dat ze het Deense erfgoed van design en expertise voortzetten. Door het gebruik van traditioneel vakmanschap en de meest innovatieve technische technologie, voldoet elk product aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. VOLA gebruikt alleen roestvrij staal en messing van de hoogste kwaliteit. Daarnaast ligt de prioriteit bij eenmalige productie in plaats massaproductie.

Het Leanprincipe van VOLA

Elk afzonderlijk product wordt enkel handgemaakt op bestelling in de fabriek in Denemarken. Op deze manier behouden ze de controle over elk aspect van de productie. Door producten niet op voorraad te houden wordt er efficiënt gebruik gemaakt van grondstoffen en daarmee vermindert het energieverbruik en de hoeveelheid gebruikte materialen. Daarnaast geeft het de garantie van kwaliteit gedurende de gehele productie. VOLA recyclet en hergebruikt materiaalresten uit de productie waarmee nieuwe producten kunnen worden geproduceerd, waaronder de kranen. Hiermee minimaliseren ze materiaalverspilling.

Bewust consumeren

Bij VOLA geloven ze in minder kopen, en daarmee bewust kopen. Bewust consumeren zit al meer dan vijf decennia lang in het DNA van VOLA. Ze bundelen Deens design met innovatieve kranen, douches en andere accessoires. Door een product enkel op bestelling te maken, wordt flexibiliteit en de hoogste norm gegarandeerd. Het product is namelijk aanpasbaar aan elke individuele behoefte. Ieder product krijgt de aandacht die het verdient, wat resulteert in de hoogste kwaliteit. Zodoende gaan de producten generaties lang mee.

Editor: Media Team

Datum: 04-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Alex Wilson

Fotografie: Andrea Papini