De gesloten haard als alternatief voor de klassieke open haard 

Metalfire

De open haard is een bekend element in huis, maar de gesloten haard is minder bekend. Toch kan ook een gesloten haard een ontzettend fijne en warme sfeer in huis brengen, zeker als je voor een prachtige design haard kiest van Metalfire. Een knapperend vuur achter glas gehuld in een elegant design. Met deze twee nieuwe gesloten haarden zit je helemaal goed in huis. 

Open haard, gesloten haard, woonkamer, The Art Of Living

Waarom kiezen voor een gesloten haard van Metalfire

Bij een open haard heb je misschien goede herinneringen. Bij het knapperende haardvuur zitten met een dekentje met familie of vrienden. Maar de open haard heeft ook nadelen, vooral omdat een open haard niet optimaal verwarmd. In plaats van te kiezen voor een open haard waarbij veel warmte verloren gaat, wordt er daarom vaker voor een gesloten haard gekozen. Het rendement bij een gesloten haard is namelijk 80% in tegenstelling tot 30% bij een open haard. Kortom: een gesloten haard houdt de warmte beter vast, waardoor je bespaart op je energierekening en het warmer blijft in huis. 

Open haard, gesloten haard, woonkamer, The Art Of Living

De nieuwe gesloten haarden van Metalfire 

Het Belgische bedrijf Metalfire springt in op deze trend met twee nieuwe uitvoeringen van de gesloten haard. De ‘Ultime D’-collectie bevat twee gesloten haarden die perfect aan alle huidige eco-normen voldoen. Daarnaast zien ze er waanzinnig elegant en luxueus uit waardoor je ze ongetwijfeld in jouw interieur wilt hebben.  

Waar de open haard fijnstof uitstoot dat slecht is voor je gezondheid, zorgt een gesloten haard van Metalfire ervoor dat er efficiënt wordt verbrand. Bovendien is de CO2-uitstoot van een gesloten haard een stuk minder hoog. Een open haard stoot namelijk gemiddeld 50 keer meer fijnstof uit dan een gesloten haard. Reden genoeg om voor een mooie en milieuvriendelijke haard te kiezen. De gesloten haarden van Metalfire hebben het energielabel A+ en zorgen voor een minimale CO2-uitstoot. Tel daar een prachtige omlijsting mee op en een glazen deur die soepel open kan en je hebt een perfecte vervanging van een open haard. 

Meer informatie over de gesloten haard van Metalfire vind je op metalfire.eu  

Editor: Media team

Datum: 15-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Cafeine