De grootste voordelen van laminaat op een rij

Laminaatvloeren behoren al jaren tot de populairste vloeren in Nederland. Niet zonder reden, want met laminaat zit je eigenlijk altijd goed. Ze zijn niet alleen in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, maar beschikken ook nog eens over een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Genoeg redenen dus om voor laminaat te kiezen. Althans, dat zou je zeggen. Toch zijn er ook altijd nog critici die niet begrijpen waar de populariteit voor deze vloer vandaan komt. Speciaal voor deze mensen hebben wij nogmaals de grootste voordelen van laminaat op een rij gezet. Lees mee en laat je inspireren. 

Laminaat is door de jaren heen sterk verbeterd 

Voorheen was er niet heel veel keus in laminaat. Het was vooral een goede budget oplossing als je nood had aan een nieuwe vloer en niet voldoende gespaard had voor een duurdere variant. Inmiddels is dat wel anders. Laminaatvloeren zijn door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en in alle prijscategorieën verkrijgbaar. Bovendien zijn ze mede door de talloze veranderingen geschikt voor werkelijk elke ruimte. Zo zijn er zelfs vloeren die in de badkamer gelegd kunnen worden. 

Daarnaast behoort laminaat tot een van de vloeren die zonder problemen in combinatie met vloerverwarming gelegd kan worden. Wel is het hierbij van belang dat de juiste ondergrond wordt gebruikt. Handig, want steeds meer woningen worden grotendeels verwarmd met vloerverwarming

Makkelijk te onderhouden 

Ben je op zoek naar een vloer die niet alleen jaren mee zal gaan, maar ook nog eens heel gemakkelijk is in onderhoud? Dan is laminaat precies wat je nodig hebt. Een van de grootste voordelen van deze vloer is dat je er eigenlijk geen omkijken meer naar hebt. Hoewel ze qua uiterlijk nauwelijks nog te onderscheiden zijn van parketvloeren, vergen ze wel veel minder onderhoud. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te houden. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om ze mooi te houden. Hierdoor zijn deze vloeren met name geschikt voor mensen met huisdieren of gezinnen met (jonge) kinderen. Ook bieden ze de uitkomst voor zij die gewoonweg minder tijd aan het huishouden willen spenderen. 

Zelf te plaatsen 

Veel vloeren worden liever niet zelf geplaatst. Niet alleen omdat het heel veel werk is om ze te plaatsen, maar ook omdat er snel fouten gemaakt kunnen worden. Gezien een vloer een flinke investering is, wil je natuurlijk wel dat deze goed gelegd wordt. Helaas brengt het inschakelen van een deskundige ook weer de nodige kosten met zich mee. Kosten die je het liefst omzeilt. Bij een laminaatvloer heb je dit probleem gelukkig niet. Laminaat staat er juist bekend om dat het heel gemakkelijk zelf te leggen is. Zeker wanneer je voor laminaat met kliksysteem kiest. De planken klik je als een eenvoudige puzzel in elkaar. Een kind kan de was doen. Houd er wel rekening mee dat een laminaatvloer met patroon vaak wat lastiger te leggen is. Met het juiste advies en het volgen van de instructies kom je dan echter ook nog een heel eind.