De herinterpretatie van puur ambacht

Cosentino

Met de nieuwe collectie; Kraftizen, doet Cosentino eer aan hun meesters en de technieken, die ze door de eeuwen heen hebben geperfectioneerd. De schoonheid, eerlijkheid en veelzijdigheid van het werk van de ambachtslieden wordt geherinterpreteerd. Dit komt door de technologische en innovatieve uitstraling van Dekton, dat duurzaamheid in platen van groot formaat biedt. De serie bestaat uit vijf verschillende kleuren die duurzaam en resistent zijn. Het materiaal is geschikt voor toepassingen in de keuken, denk aan een keukenblad of een vloer, maar ook in de badkamer. Ontdek de nieuwe interpretatie van puur ambacht.  

Kraftizen Albarium 

De prachtige collectie kenmerkt zich door diverse texturen en de zijdeachtige, matte kleuren. Eén van deze kleuren is Kraftizen Albarium. Deze versie is poederachtig wit en verwijst daardoor naar marmerstof. Subtiele troffelmarkeringen overlappen elkaar waardoor een mooie continuïteit ontstaat. Dit product is het resultaat van puur ambacht en geeft iedere ruimte een verfijnde uitstraling. 

Kraftizen Umber 

Kraftizen Umber is een tijdloze en rebelse rode variant binnen de collectie. Deze kleur heeft een persoonlijkheid en een bijzondere uitstraling. Het is daarom de perfecte kleur om een ruimte een warme en gezellige uitstraling te geven.  

Kraftizen Nacre 

Kraftizen Nacre doet denken aan de natuur en weet daardoor alle zintuigen te prikkelen. Een subtiel samenspel van licht en schaduw zorgt ervoor dat het product keer op keer weet te verrassen. Dat komt ook door de voelbare reliëfs en unieke uitstraling. 

Kraftizen Argentium 

In de oudheid werd zilver beschouwd als een geschenk van de natuur. Daarom mocht een mat grijze variant binnen deze collectie niet ontbreken. Deze kleur past bij koude en warme sferen en is daardoor eenvoudig te combineren. Een troffelstructuur geeft dit knap staaltje ambacht een fantastische eigen persoonlijkheid.  

Kraftizen Micron 

Kraftizen Micron laat zich het beste omschrijven als elegant en ingetogen. De markeringen en structuren maken het een levend en ademend materiaal. De donkere kleur straalt iets geruststellends uit waardoor een gevoel van de ruimte zal overheersen.  

Over Dekton

Dekton® by Cosentino is een revolutionair en innovatief ultracompact materiaal voor architectuur- en designtoepassingen. Het beschikt over superieure technische eigenschappen, waaronder UV-, kras- en vlekbestendigheid. Het materiaal heeft een zeer lage waterabsorptie en is bestand tegen thermische schokken. Dekton is een CO2-neutraal product en is perfect voor gebruik in zowel buiten- als binnen toepassingen, zoals gevels, vloeren, wand- en meubelbekleding, keukenbladen en badkamertoepassingen. Dekton is verkrijgbaar in verschillende diktes en platen van groot formaat.

Editor: Media team

Datum: 25-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino