De Hongaarse punt vloer

Pruysen Parket

De vloer is een belangrijke sfeerbepaler en zet direct de toon voor de rest van het interieur. Het materiaal waarvan de vloer wordt gemaakt speelt daar een belangrijke rol in. Een tegelvloer geeft de ruimte een hele andere uitstraling dan dat een warme houten vloer doet. Maar ook de manier waarop de vloer gelegd wordt draagt bij aan de uitstraling van de ruimte. Met een eenvoudig patroon kun je nooit de mist in gaan, maar door te kiezen voor een bijzonder legpatroon is een interessant interieur te creëren. De visgraatvloer zal je vast niet ontgaan zijn, maar een vloer met Hongaarse punt is minstens net zo mooi.  

Hongaarse punt, Visgraat vloer, The Art Of Living

Wat is een Hongaarse punt vloer? 

De Hongaarse punt vloer is een patroonvloer waarbij de planken onder een hoek van vijfenveertig of zestig graden wordt gelegd. Het patroon dat zich zo vormt is de herkennen aan de rechte naad die alle planken met elkaar verbindt. Hierdoor past de Hongaarse punt erg goed een modern interieur. Een modern interieur kenmerkt zich door strakke lijnen en de stroken die ontstaan door de het patroon op de vloer sluiten daar perfect bij aan. De vloer oogt dan bijvoorbeeld ook een stuk minder klassiek dan de visgraat vloer.  

Verschil met de visgraat vloer? 

Het verschil tussen de visgraat vloer een de Hongaarse punt vloer is nihil maar weldegelijk zichtbaar. De vloeren laten zich onderscheiden door de groeven en de belijning. Bij een visgraat vloer zijn de groeven trapsgewijs en bij de Hongaarse punt ligt het bovenste gedeelte van de planken altijd tegen elkaar. Hierdoor ontstaan de eerdergenoemde stroken. Het legpatroon is dan ook meteen de reden dat de visgraatvloer wat drukker oogt en de Hongaarse punt wat meer beheerst is. Gelukkig zijn beide vloeren in erg veel verschillende kleurtinten te verkrijgen, waardoor je altijd een Hongaarse punt vloer vindt die helemaal naar wens is.  

Editor: Media team

Datum: 08-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Pruysen Parket